19 / 04 / 2024

İstikbal, Forte'nin mobilya fabrikalarını aldı

İstikbal, Forte'nin mobilya fabrikalarını aldı

Boydak Holding yurtdışında üretime kuzeyden başlıyor. Grubun mobilya markası İstikbal, dün Polonyalı Forte'nin Ukrayna ve Rusya'daki mobilya fabrikalarını aldı  



Yurtdışında üretim yapmak için 2008 yılından bu yana yoğun çaba sarf eden Boydak Holding, amacına 2010 yılının son gününde vardı. İstikbal, Bellona, Mondi, Deco gibi markaların sahibi olan Boydak Holding, ilk sınır dışı yatırımını Rusya ve Ukrayna'da yapıyor. Boydak Holding, Polonya'nın en büyük mobilya şirketi Fabryk mebli Forte'nin Ukrayna ve Rusya'daki iki fabrikasını satın alarak duble yaptı. Boydak Holding, Ukrayna'nın Donetsk kentinde kurulu olan ve bölgenin en büyük mobilya şirketi olan OOO Forte Ukraine için yaklaşık 20 milyon dolar verdi.

300 çEşžİT ÜRETİM
Ukrayna Rekabet Kurulu'nun (AMKU) resmi internet sitesinde de duyurulan satışla ilgili gereken izinler de jet hızıyla verildi. 2001'de kurulan ve 2002'de üretime başlayan OOO Forte Ukraine, 300 çeşit mobilya üretiyor. Aksesuar ürünlerinin de üretildiği fabrikada bardak, ayna ve paketleme üniteleri de bulunuyor. Ekonomik krizden en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Ukrayna'daki fabrika geçen yıl zarar açıklamıştı. Polonyalı Forte'nin Rusya'daki fabrikası için satış bedeli açıklanmadı. Fabrikadan Belarus, Estonya gibi ülkelere de ürün satışı gerçekleştiriyor.

Yatırımla lojistik sorunu biter
Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, 145 milyon nüfuslu Rusya ve 50 milyonluk Ukrayna'nın kendileri için önemli olduğunu söylemişti. Özellikle Rusya'ya rahat ihracat yapamadıklarını kaydeden Boydak, 'Yatırımla Rusya'da fiyatlar makul seviyelere gelecek. Lojistik sıkıntılarımız da bitecek' demişti.

Irak'ın kuzeyine yatak fabrikası
Irak'ta da üretim için düğmeye basan Boydak Holding yatırım planını da geçtiğimiz hafta açıkladı. Irak'ın kuzeyinde 300 kişinin çalışacağı bir fabrika kuracağını açıklayan Boydak Holding, bölgeden gelen mobilya taleplerinin burada yapılacak üretimle karşılanacağını duyurdu. Boydak Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi şžükrü Boydak, Kuzey Irak'ta kurulacak fabrikada yatak, kanepe ve sünger üretiminin gerçekleşeceğini söyledi. şžükrü Boydak, kurulacak fabrikanın inşaatı için ihalenin yapıldığını dile getirdi.
Sabah/Kerim Ülker


Geri Dön