19 / 04 / 2024

İstiklal Caddesi 15 milyon TL'ye yenilenecek!

İstiklal Caddesi 15 milyon TL'ye yenilenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi 16 milyar 100 milyon TL olarak belirlendi. Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün yatırımları arasında, 15 milyon lira bütçe ile Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Tramvay Hattı Uygulama Projesi dikkat çekti




İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi 16 milyar 100 milyon TL olarak belirlendi. Bütçede aslan payı yüzde 44 ile ulaşım hizmetlerinin oldu. Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün yatırımları arasında, 15 milyon lira bütçe ile Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Tramvay Hattı Uygulama Projesi (İstiklal Caddesi ve Galeri Sistemi) dikkat çekiyor. Toplam 630 projeyi kapsayan bütçe yarın Meclis gündemine sunularak oylanacak.


İstiklal Caddesi 15 milyon TL'ye yenilenecek

2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı için hazırlanan kitapta, Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün yatırımları arasında, 15 milyon lira bütçe ile Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Tramvay Hattı Uygulama Projesi (İstiklal Caddesi ve Galeri Sistemi) dikkat çekiyor.


İstiklal Caddesi 15 milyon TL ye yenilenecek!


Çok sayıda zeminaltı otopark projesinin yer aldığı bütçede, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi, Dolmabahçe-Fulya Karayolu Tüneli, Fulya-Levazım Karayolu Tüneli, Levazım-Armutlu Karayolu Tüneli gibi projelerin yapılması planlanıyor.


Öte yandan, Kadıköy Fikirtepe Mahallesi imar ve ulaşım yolları projesine yer verilen bütçede, Beşiktaş Meydan düzenlemesi, Beykoz Paşabahçe-Çubuklu sahil bandı projesi de yapılacaklar arasında yer alıyor.


Aslan payı ulaşımın

2016 yılında yapılması planlanan faaliyetler arasında aslan payı yüzde 44 ile ulaşım hizmetlerinin oldu. Ulaşıma 2016 yılında 5 milyar 510 milyon lira ayrılacak. Müdürlük bazında en yüksek harcama yapılması öngörülen Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü 1 milyar 790 milyon lira pay alırken,Anadolu yakasında bu rakam 1 milyar 307 milyon oldu.Metro hatlarının yanı sıra HavaRay ve Teleferik hizmetlerinin geniş yer tuttuğu bütçede en dikkat çeken yatırım, Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca teleferik hattı.



İstiklal Caddesi 15 milyon TL ye yenilenecek!



Hazırlanan bütçe yarın oylamaya sunulacak

İBB Başkanı Kadir Topbaş, hazırlanan 2016 yılı yatırım ve hizmet programının kitabında şunları kaydetti: 


"Yatırım ve hizmetlerimizi hesap verilebilir, şeffaf, çağdaş ve sosyal belediyeciliğin hakim olduğu programla gerçekleştiriyoruz. 2016 yılı İBB bütçemiz toplam 16 milyar 100 milyon Türk lirasıdır. Yine yatırım ağırlıklı bir bütçe hazırladık. 358 adedi yatırım, 272 adedi hizmet olmak üzere toplam 630 proje öngörüyoruz. Gerçekleştirmeyi öngördüğümüz projelerin tutarı 12 milyar 327 milyon 81 bin liradır. Bunun yüzde 67 oranındaki kısmı yani 8 milyar 266 milyon 632 bin lirası yatırım projelerine ayrıldı. 4 milyar 60 milyon 449 bin lira tutarındaki yüzde 33'lük kısım ise hizmet sektöründeki faaliyetlerden oluşuyor" 


Hazırlanan bütçe yarın İBB Meclisi'nde görüşülecek ve oylamaya sunulacak.



AA




Geri Dön