26 / 04 / 2024

İtalya Giambrone'de bedava ev fırsatı!

İtalya Giambrone'de bedava ev fırsatı!

İtalya'da nüfus kaybıyla başa çıkmak için 1 euro'ya ev satan kasabaların sayısında artış yaşanıyor. Bu sefer Sicilya'ya bağlı Cammarata'nın belediye başkanı Vincenzo Giambrone çıtayı yükseltti. Giambrone, kasabadaki terk edilmiş evlerin ücretsiz verileceğini söyledi...



İtalya'da nüfusu azalmış birçok köyü ve kasabayı '1 euroya ev' furyası sardı. Bu sefer Sicilya'ya bağlı Cammarata'dan farklı bir adım geldi. 

Sputnik News'te yer alan habere göre; Cammarata'nın Belediye başkanı Vincenzo Giambrone, kasabadaki evleri bölgeye taşınmak isteyenlere bedava vereceklerini söyledi.

Projeyle ilgili açıklama yapan Giambrone, "Bu güzel, tarihi merkezi boş görmeye ve buranın harabeye dönmesine dayanamıyorum. Beni incitiyor" dedi.

​Uzun ikna çabalarına rağmen yerli halkın bölgeyi terk etmemesini engelleyemediğini ifade eden Giambrone, 'ücretsiz ev' projesini bu nedenle başlattıklarını açıkladı.

Tarihi kasabadaki evlerin sahibi olmak için yapılması gereken şey ise evleri 5 bin Euro'luk tadilatta sokmak. Tadilatın ardından yenilen yapılar tapu sahibinin isteiğine göre iş yeri, dükkan, otel, restoran veya çeşitli amaçlarla da kullanılabiliyor.

Ayrıca, zengin ormanlarıyla anılan kasabaya yerleşen genç ve çocuklu çiftlere bin euro da destek verilecek. 

Sicilya'daki 11 bin ev internetten 1 Euro'ya satılıyor!


Geri Dön