29 / 03 / 2024

İTO Başkanı'ndan İzmir statlarına destek sözü!

İTO Başkanı'ndan İzmir statlarına destek sözü!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Alsancak Stadı’nın tribünlerini güçlendirip, Atatürk Stadı’nı yerinde yenileme ve Seha Aksoy Atletizm Pisti’ni 13 bin kişilik stada dönüştürme projelerine İzmir kulüpleri tam destek verdi.



İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Alsancak Stadı’nın tribünlerini güçlendirip, Atatürk Stadı’nı yerinde yenileme ve Seha Aksoy Atletizm Pisti’ni 13 bin kişilik stada dönüştürme projelerine  İzmir  kulüpleri tam destek verdi. Üç projenin de kentte yaşanan stat sorununun çözümüne katkıda bulunacağını dile getiren yöneticiler, Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılması planlanan tesislerin gözardı edilmemesini istedi. Projeyi olumlu bulan Göztepe ve Karşıyakalı yöneticiler, önceliğin ihalesi yapılan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen kendi statlarına verilmesini talep etti. Altay cephesi, Alsancak Stadı’nın bir an önce futbol oynanır hale gelmesini dile getirirken, Altınordu yönetimi, “Söz bitsin, icraat başlasın” vurgusunu yaptı. Kendi stadı olduğu için en rahat kulüp durumundaki Bucaspor’un kurmayları ise projelerin gerçekleşmesiyle İzmir’in rahat edeceğini belirtti.


KULÜPLER ZOR DURUMDA

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir’de yılan hikayesine dönen yeni statlarla ilgili geçen yıl ocak ayında 2 ihale yaptı. Karşıyaka İlçe Stadı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı yerine planlanan 15’er bin kişilik iki tesisin inşaatı, belediyelerin açtığı davalar yüzünden başlayamadı. Göztepe, projeyi Uzundere’ye yapmayı önerdi. Karşıyaka’da ise Çiğli ve Örnekköy arazileri tartışıldı. Hükümet ve yerel yönetimlerin bir türlü fikir birliğine varamadığı projeler ortada kaldı. Zor durumdaki kulüplerin umudu, Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanlar’da yaptırdığı 12 bin 500 kişilik stat.


Aydınlık


Geri Dön