30 / 04 / 2024

 İTOB yöneticileri:  Arsaya el koymadık yönetmeliği uyguladık!

 İTOB yöneticileri:  Arsaya el koymadık yönetmeliği uyguladık!

İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptaliyle çıkan tartışma büyüdü. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu, “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır” dedi...



İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nden, İzmirli Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisinin iptal edilmesiyle ilgili açıklama geldi.

Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre; Sanayici İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikasının arsa tahsisi iptal edilmişti.  İzmir  Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nden olayla ilgili açıklama geldi.

BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

İTOB Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Sivridağ ile Caner Keşoğlu, OSB kanunu kapsamında tahsis edilen parselin inşaatını 16 yıl boyunca tamamlanmadığını, 2010'dan bu yana aidat ve parsel borçları tahsil edilemediğinden de ilgili yönetmelik kapsamında tahsis iptal kararı alındığını açıkladı. Yapılan açılmanın ardından Şentürk ise, "Benim inşaatım yüzde 90 seviyelerinde. Ben İTOB'un kurucu üyelerindenim ve 50 yıllık ticaret hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

 İTOB yöneticileri:  Arsaya el koymadık yönetmeliği uyguladık!

ZAMANINDA BİTİRMEDİ

İşaatın 16 yıl boyunca tamamlanmadığına vurgu yapan Sivridağ ile Keşoğlu, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin, İTOB yönetiminin kararının yanlış olduğu yönünde görüş bildirdikleri hukuka aykırıdır. Bakanlık müfettişlerinin de görüşü alınarak Şentürk ve avukatı ile 2019 Nisan ayında OSB'de görüşme gerçekleştirilmiş, ancak Şentürk yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. OSB yönetmeliğinin 59 ve 62'nci maddeleri kapsamında arsa tahsis iptali gerçekleştirilmiştir" diye konuştular. Sivridağ ve Keşoğlu ayrıca Şentürk'ün arsa tahsis iptal kararının kaldırılmasına ilişkin ihtiyati tedbir taleplerinin de hem yerel mahkeme hem de Bölge İdare Mahkemesi'nce reddedildiğini söylediler.

TÜM SERVETİM İÇERİDE KALDI

Sağlık sorunları nedeniyle inşaatı zamanında tamamlayamadığını ancak 2019'da yapması gereken iş ve işlemler ile ilgili taahhütname verip, kendisi ile elektrik aboneliği sözleşmesi yapıldığını ve halen aidatlarını ödediğini aktaran Şentürk ise, mahkeme sonuçlanmamışken İTOB'a hem kendisinin hem de müşterilerinin girişinin yasaklandığını dile getirdi. 50 yıllık birikiminin gasp edilerek, serbest ticaret yapma hakkının engellendiğini söyleyen Şentürk, "Fabrikadaki kerestelerimi de alamıyorum. Kerestelerin periyodik olarak ilaçlanması gerekiyor, aksi takdirde kurtlanır ya da çürür. Mahkemenin 'Binaya giremez' diye bir kararı yok. Yangın ihtimaline karşı içeride yangın tüplerim var. Benim bütün servetim orada" diye konuştu.

İzmir Bağyurdu OSB'ye 20 yeni fabrika yatırımı!


Geri Dön