26 / 04 / 2024

İTO'nun Taşhan binası ne olacak?

İTO'nun Taşhan binası ne olacak?

İTO'nun hizmet binası olarak kullanılan Taşhan bina uzun yıllar Türk Ticaret Bankası'na (Türkbank) aitti. 2010'da TMSF'den ihaleyle satın alındı. İTO bu binayı bir süre önce boşaltmıştı. Peki, İTO'nun Taşhan binası ne olacak?



2010 yılında TMSF ile İTO'ya satılan Taşhan binası bir süre önce boşaltmıştı. Peki, İTO'nun Taşhan binası ne olacak? İşte, Para Dergisi'ndeki o yazı.. 

Biz ekonomi gazetecileri için İstanbul Ticaret Odası en önemli haber kaynaklarından biridir. 400 binin üzerinde üyesi bulunan İTO dünyanın da en büyük ticaret odaları arasında yer alır. İstanbul Ticaret Odası yıllarca Eminönü'nde Haliç'in bitişiğindeki binada üyelerine hizmet verdi.

Söz konusu bina bugün İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne ev sahipliği yapıyor. İTO da 2000'den bu yana Eminönü'ndeki yeni binasında hizmet veriyor. Bina OsmanlI döneminde zindan olarak kullanılmış. Sonraki yıllarda ise Denizcilik işletmeleri ve eski devlet bankası Denizbank tarafından kullanılmış. Bitişiğindeki ek bina ise, yakın tarihte Emlak Bankası'na ev sahipliği yapmış. İTO bu iki binayı satın alıp restore etti; halen hizmet binası olarak kullanıyor. Hemen yanındaki başka bir tarihi bina da yine hizmet binası olarak kullanılıyor. İTO'nun üçüncü hizmet binası da tarihi Taşhan. Burası uzun yıllar Türk Ticaret Bankası'na (Türkbank) aitti. 2010'da TMSF'den ihaleyle satın alındı. İTO bu binayı bir süre önce boşaltmıştı.

Binayı ne yapacaklarını merak ediyorduk. Bina ön cephesi hariç komple yıkılmış. Orijinaline uygun olarak, ön cephesi de korunarak yeniden yapılıyor. İTO burayı yine ek hizmet binası olarak kullanacakmış. Ancak başka bir ihtimal daha varmış. İTO'nun çok zengin bir kütüphanesi var. Burası İTO Kütüphanesi olarak da açılabilirmiş.


Geri Dön