28 / 03 / 2024

İTÜ Mimari Proje Yarışması'nda 1. açıklandı!

İTÜ Mimari Proje Yarışması'nda 1. açıklandı!

İTÜ KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri, Gazimağusa Yerleşkesi Davetli Mimari Proje Yarışması 'nda Erginoğlu & çalışlar 'ın projesi 1 'inciliğe değer bulundu



İTÜ KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri, Gazimağusa Yerleşkesinin planlanması ve mimari projelerinin elde edilmesi amacı ile açılan mimari proje yarışması, geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Yarışmanın birinciliğini, geçtiğimiz yıl Dünya Mimarlık Festivali 'nde dünya birincisi olarak büyük bir başarı yakalayan Erginoğlu & çalışlar kazandı. Kerem Erginoğlu, Hasan çalışlar, Arman Akdoğan ve Felix Madrazo 'dan oluşan ekibin hazırladığı projenin uygulamasına önümüzdeki aylarda başlanacak.

30 Mayıs 2011 tarihinde başlayan yarışmada, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden davet edilen 7 mimarlık grubu, önerilerini 15 Ağustos 2011 tarihinde jüri değerlendirmesi için teslim etti. Danışman jüri üyeleri İTÜ Rektörü Muhammed şžahin, İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yanalak, İTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı, KKTC Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Ali Yönel, ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp; Asli Jüri üyeleri İTÜ Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Hasan şžener, Prof. Dr. Ahsen Özsoy, Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Prof. Dr. Kadir Güler, Y. Doç. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu, KKMMOB Mimarlar Odası Başkanı Ekrem Bodamyalızade; Yedek Jüri Üyesi KTMMOB Mimarlar Odası Yazmanı Azmi Öge ve Raportörler İTÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlileri şžebnem şžoher ve Bihter Yılmaz 'ın katılımı ile yapılan değerlendirme çalışması sonucu Erginoğlu & çalışlar 'ın projesi birinci seçildi.

43.000 m2 'lik bir alana sahip olan İTÜ KKTC Gazimağusa Yerleşkesi, toplam 90.000 m2 imar hakkına karşılık yaklaşık 53.000 m2 yapılaşma içermekte, alanda yer alan 6 tarihi yapıyla birlikte mevcut yeşil doku tamamen korunmaktadır. 2011 yılı Eylül ayında, mevcut yapılarda eğitime başlanacak olan yerleşkede, 2012-2013 eğitim yılından itibaren yeni yapıların eğitime açılması planlanmaktadır.      

Yarışmaya katılan tüm projeler İstanbul ve Gazimağusa 'da sergilenecek. Sergilerin ve ödül töreninin yer ve tarihleri daha sonra ilan edilecek.


Geri Dön