26 / 04 / 2024

İZBAN Torbalı hattı açılış tarihi ertelendi!

 İZBAN Torbalı hattı açılış tarihi ertelendi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla cumartesi günü yapılacağı duyurulan açılışın, Bakan Yıldırım'ın yurtdışı gezisi nedeniyle ertelendiği bildirildi



İzmir'deki banliyö sistemi İZBAN'ın cumartesi günü yapılacağı duyurulan Torbalı hattı açılışı ertelendi. Bakan Yıldırım, İZBAN'ın Torbalı'ya ulaşmasıyla ilçedeki ekonomik ve sosyal hayatın canlanacağını, özellikle sanayi bölgelerine çoğunluğu İzmir'den gelen yaklaşık 60 bin işçinin ulaşımının kolaylaşacağını belirtti. İZBAN'ın resmi açılışı, 6 Mart 2011 tarihinde yapıldı ve Cumaovası-Aliağa arası seferler başladı. Bu hatta 32 istasyon bulunuyor. Cumaovası- Aliağa 80 km, Cumaovası- Tepeköy 30 km, Tepeköy- Selçuk 26 km, Aliağa-Bergama arası 51 km olmak üzere, proje tamamlandığında toplam uzunluk 187 km olacak. 



Sabah Egeli




Bu haber Haber Expres Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İZBAN’ın Torbalı'ya uzatılma çalışmaları tamamlandı. Açılışı bu hafta cumartesi günü yapılacak hattın açılışı Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın yurtdışı seyahati nedeniyle başka bir bahara kaldı. Bakanlık tarafından Bakan Yıldırım’ın Torbalı hattı açılışını yapana kadar hattının kullanıma açılmayacağı bilgisi paylaşılıyor


İzmir’de halen Aliağa-Menderes ilçeleri arasında toplu ulaşımı sağlayan TCDD-İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklı İZBAN’ın, 30 km daha ek hatla Torbalı’ya uzatılması çalışmaları tamamlandı. 


İZBAN’ı 80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısını 32’den 38’e çıkaracak Torbalı hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılacağı törenle Cumartesi günü hizmete girecekti.


Bakan Yıldırım bekleniyor


Açılışa 3 gün kala flaş bir gelişme yaşandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kazakistan ziyaretine eşlik edecek olması nedeniyle program ertelendi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi açılışı uygulayacak kurumun İZBAN olması nedeniyle topu kuruma havale ederken İZBAN, Türkiye Demiryolları Başkanlığından hattın durumu hakkında bilgi istedi. TCDD ise asıl hattın kullanıma açılması hakkında nihai kararı Ulaştırma Bakanlığı’nın vereceğini belirtirken Ulaştırma Bakanlığı Bakan Binali Yıldırım’ın talimatını beklediklerini söyledi. Bakanlıktan edindiğimiz bilgiye göre büyük olasılıkla Torbalı İZBAN hattı önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta Bakan Binali Yıldırım’ın katılacağı bir organizasyonla açılışı yapılıp aktif çalışmaya başlayacak. 


TCDD'den ilk açıklama 


TCDD 3.Bölge Müdürü Murat Bakır konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Biz tören tarihini açıklayıp gerekli duyuruları yapmıştık. Davetiyelerimizi de göndermiştik. Sayın Bakanımız gelemediği için töreni yapmıyoruz. Ancak işletmeciliğe başlayıp başlamayacağımıza henüz karar vermedik. Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda seferleri başlatıp, töreni daha sonraki hafta yapabiliriz. Bunu görüşüp kesin karara bağlayacağız" dedi. 


Haber Expres


Geri Dön