24 / 04 / 2024

Ankara Hayvanat Bahçesi açılış tarihi belli oldu mu?

Ankara Hayvanat Bahçesi açılış tarihi belli oldu mu?

Çalışmaların son sürat devam ettiği Ankara Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi 3. kez ertelendi. Sonbaharda açılması planlanan hayvanat bahçesinin açılışı kış aylarına kaldı...




Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliği taşıyan olan Ankapark'ın yanı başında yer alan  Ankara  Hayvanat Bahçesi'nin açılış tarihi 3. kez ertelendi. Sonbaharda açılması planlanan hayvanat bahçesinin açılışı kış aylarına kaldı.


Çalışmaların son sürat devam ettiği Ankara Hayvanat Bahçesi 26 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı. Üstyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği hayvanat bahçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 yıllığına kiralanmıştı.


Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, 930 bin metrekarelik alanda hayata geçiriliyor. Bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran hayvanat bahçesi Türkiye'nin en kapsamlısı olacak.


Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde yer alacak.


Türkiye'de yine bir ilk olacak Safari Park’ın da yer alacağı Ankapark Hayvanat Bahçesi'nde 80 olan hayvan türü 270’e çıkacak.


Ankara Hayvanat Bahçesi ulaşım:

Ankara Hayvanat Bahçesi, Ankara - İstanbul yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın karşı tarafındaki alanda hayata geçiriliyor.




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön