19 / 04 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu!

İstanbulluların dört gözle beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu.



İstanbulluların dört gözle beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun ne zaman açılacağı belli oldu. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı”nda test sürüşünün ardından açıklamalar yaptı.

Mecidiyeköy trafiğini azaltması beklenen metro hattıyla ilgili konuşan Başkan İmamoğlu, Mecidiyeköy-Mahmutbey arasının 35 dakikaya ineceğini belirtti.

19 MAYIS’TA AÇILIYOR


Projenin 19 Mayıs tarihinde yürürlüğe gireceğini, 15 istasyonu kapsayan projede günlük 1 milyon yolcu öngörüldüğünü dile getiren İmamoğlu şunları söyledi:

– Çok yüksek taşıma kapasiteli bir hat bu. Daha sonrasında Mahmutbey-Esenyurt hattı devreye girdiğinde burası 8'li araç çalışmasına uygun hale gelecek.

– Sadece burası bir Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı değil az önce dediğim gibi Kabataş'ı, Beşiktaş'ı içine katan ve devamında da Esenyurt'a kadar devam eden vagonları içinde bulunduracak bir hat olacak.

– Kaldı ki buradaki gördüğünüz, az önce bitirilen kontrol odamızdaki sistem bütün bu sistemi içine alan ve zaman içinde de bittikçe o sistemleri yönetebilecek kapasiteye ve potansiyele sahip bir projeye dönüşecek.

 

 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda 736 bin 137 Euro'luk ilave iş!


Geri Dön