19 / 03 / 2024

Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu!

Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu!

Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu. İlkbaharda kapılarını açacak parka giriş ücreti 25 lira olacak.



Ankapark İşletmeleri Genel Müdürü Cem Uzan,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ankapark için düzenlenen ihaleyi kazanan 3 Türk ve bir Çinli firmanın 29 yıl işletme hakkına sahip olduğunu hatırlattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Temaparkın alt yapı ve bazı ürün eksikliklerinin giderilmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Uzan, "Ankapark'ın açılışını ilkbaharda yapmayı planlıyoruz. Gecikeceğimizi düşünmüyorum" açıklamasında bulundu.

Ankapark ın açılış tarihi belli oldu! 

Güvenlik testinden geçemeyen oyuncaklar açılmayacak

Oyuncakların kurulum ve testlerinin ilgili firmaların uzman ekipleri tarafından yapıldığının altını çizen ve birinci öncelik olarak dikkate aldıklarını söyleyen Uzan, "Firmaların süpervizörlerini çağırıp dev oyuncakları onlar eşliğinde açıyoruz. Bunun temayülleri ve kuralları var. Süpervizörler, dev oyuncakların tekerlekleri, kaynak alanları ve bağlantı noktaları gibi her şeyi tek tek incelerler. Ondan sonra bize sertifika verilir. Biz o sertifikadan sonra TÜV'e başvururuz. Başvuru sonucu olumlu çıkar ise kullanıma açarız. Güvenliksiz herhangi bir oyuncağın açılması söz konusu bile değil. Bu aslında intihar gibi bir şeydir. Ayrıca Tokyo'nun dünyaca ünlü temaparkında yönetim kurulu başkan yardımcılığı yapmış bir kişi 4 ay bize danışman olarak eşlik edecek" açıklamasında bulundu.

Ankapark ın açılış tarihi belli oldu! 

"Biz Avrupa'nın en büyük temaparkıyız"

Parkta yer alan dev oyuncakların yüzde 90'lık kısmının Avrupa'da faaliyet gösteren firmalardan satın alındığını belirten Uzan, dönme dolap ve atlı karınca gibi küçük oyuncaklardan oluşan yüzde 10'luk bölümün ise Türkiye ve Çin'den temin edildiğinin altını çizdi. 

Temaparkın 1 milyon 400 bin metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük tesisi olma özelliğini taşıdığını hatırlatan Uzan, 130 bin metrekarelik kapalı alan sayesinde Ankara'nın kış turizmine büyük ölçüde katkı sunacaklarını sözlerine ekledi. 

Uzan, şu ifadeleri kullandı: "Ankara'nın hava şartlarına uygun ısıtmalı büyük oyuncak çadırları yaptık.Yani 12 ay hizmet verecek bir alt yapı hazır. Buradaki ortam sıcaklığı 22-23 derecedir. Avrupa'nın en büyük temaparkında büyük boy oyuncak sayısı 5'i geçmezken, biz de 28. Orta boy oyuncak sayısı onlarda 5'i geçmiyorken bizim 180, toplam oyuncak sayısı 90 iken bizim 2 bin 117 adettir. Ayrıca 6 doktor ve 2 hemşireden oluşan büyük bir sağlık kurumumuz ve 4 araçlık konvoydan oluşan itfaiye ekibimiz bulunmaktadır."

Ankapark ın açılış tarihi belli oldu! 

Giriş ücreti 25 lira

Giriş ücretlerinde Ankara'daki rayiç bedeli baz alarak fiyatlandırma yaptıklarını açıklayan Uzan, tesislerden şehit ve gazi yakınlarının ise ücretsiz faydalanacağını söyleyerek,  Ankapark giriş ücretinin 25 lira olacağını açıkladı. Uzan, "Oyuncakların biniş fiyatları 4, 5, 6, 8 ve 15 lira olacak. Bu, oyuncakların büyüklüğüne bağlı olarak değişiyor. Ankara'nın rayiç fiyatları dışında herhangi bir fiyatlandırma yapmadık. 25 lira olan giriş bedelinin 5 lirasını parka giriş, 20 lirasını da oyuncak bedeli olarak alıyoruz. Çocuklar oyuncak oynadıkları zaman kredilerinden 20 lirayı tüketecekler." dedi.

Çinli 500 bin turist gelecek

Ankapark ile Ankara'ya yeni bir turizm alanı kazandırıldığının altını çizen Uzan, Ortadoğu, Çin ve Rusya'dan turistlerin ilgisini çekmek için birtakım çalışmalar başlattıklarını anlattı. Başkentte turizm alanında yeni bir gelir kaynağının ortaya çıkacağını söyleyen "Ankara'da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Çinli ortaklarımız 500 bine yakın Çinli turist getirecekler. Hedefimiz Rus ve Ortadoğulu da getirmek. Bu bağlamda buraya daha çok turist gelirse Ankara'nın turistik yapısını kalkındırıp, Ankaralıların daha düzgün bir gelire sahip olmasını sağlayacağız. Böylelikle de Ankara'nın belki de başka bir gelir kaynağını kurmuş olacağız" dedi.

Uzan, Ankapark'ta, 2-17 yaş aralığındaki çocuklar ve gençlerin, 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda, 13 dev oyuncak çadırındaki 2 bin 117 oyuncakla eğlenceli vakit geçirirken, ebeveynlerin de dünyaca ünlü markalardan oluşan 100 den fazla mağaza, kafeterya ve restoranlar ile dünya mutfağından lezzetleri tatmanın mutluluğunu yaşayacağını anlattı.
 


Geri Dön