16 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!

İstanbul'un yeni simgesi olacak Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu. 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen kule 29 Mayıs'ta açılacak.



İstanbul'un yeni simgesi Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi oldu. Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre; yeni kulenin açılışı İstanbul'un fethine denk gelen 29 Mayıs'ta yapılacak. 

Çamlıca Kulesi nin açılış tarihi belli oldu!

Dış kaplamaları tamalanan ve peyzaj çalışmaları yapılan yeni kulenin açılışının 2019 Temmuz ayında yapılması planlanıyordu.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbul'un en yüksek noktalarından biri olan Küçük Çamlıca'da inşa edilmektedir. TV kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da bulunan kuleleri tek bir yapıda toplayacak simge bir yapı olacaktır" açıklamasını yapmıştı. 

Çamlıca Kulesi nin açılış tarihi belli oldu!

4.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilecek

Kulenin yılda 4.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Tüm antenlerin kaldırıldığı Çamlıca tepesi yeni kule ile güzelliğine kavuştu. 

Böylelikle radyo vericileri tek bir yapı üzerinde toplanmış oldu. Büyük Çamlıca'da 25, Küçük Çamlıca'da ise 3 olmak üzere toplam 28 anten yer alıyordu.  Küçük Çamlıca Kulesi'nde yapılan ikinci yayın testleri de başarıyla sonuçlandı. 99 radyo aynı anda gerçek yayın testi yaptı. Tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi'ne taşındı ve yayınlar buradan verilmeye başlandı.  3,5 kilovatlık güçten maksimum güç 5 kilovata kadar olan ikinci testler de başarılı sonuçlar verdi. Yayınlar şu anda sorun yaşamadan devam ediyor. Yayın süreci şu anda radyocularla birlikte yürütülüyor. Televizyon yayınları için de testler başarılı bir şekilde tamamlandı. 

40. katta restoran

Kulenin 39 ve 40'ıncı katlarından yani deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran yer alıyor. 

Seyir terası da var

Ek olarak kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinin 66,5 ve 371 metre yüksekliğinde birer seyir terası da inşa edildi. Kuleye iniş çıkışlar için asansör de yapıldı. Tüm çalışmaların sona erdiği kulenin açılışı 29 Mayıs'ta yapılacak. 

Çamlıca TV Kulesi'nin mimari detayları!


Geri Dön