25 / 04 / 2024

İZBAN Torbalı töreni 14 Şubat'ta!

İZBAN Torbalı töreni 14 Şubat'ta!

İZBAN'ın bir hafta ertelenen resmi töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımlarıyla 14 Şubat'ta yapılacak.




Torbalı hattında 6 Şubat Cumartesi günü yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN için ertelenen resmi tören, 14 Şubat Pazar günü yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Kazakistan ziyareti nedeniyle bir hafta gecikmeli düzenlenecek tören, Torbalı İstasyonu'nda saat 11.00'de başlayacak. Hattın resmi açılışını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu birlikte yapacak.


Günde 76 sefer ile yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattında Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy istasyonları yer alıyor. 6 istasyon, ilk verilere göre günde 5 bin yolcu tarafından kullanılmaya başlandı. İki sanayi bölgesi Aliağa ile Torbalı'yı birbirine bağlayan ve İZBAN'ı İzmir'in güneyindeki en uç noktalara bağlayan yeni hatta günde 30 bin yolcuya ulaşılması öngörülüyor.



Yeni Asır




Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İzmir’e 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gelecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İZBAN’ın Torbalı hattının açılış töreninde kırmızı gül dağıtacak.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin yüzde 50 ortaklaşa gerçekleştirdiği İZBAN’ın Torbalı hattının açılış törenine katılacak. Yıldırım, Torbalı İstasyonu’nda törenin ardından 14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle İzmirliler’e kırmızı gül dağıtacak. Bakan Yıldırım, Kaya Termal Otel’de düzenlenecek İl Danışma Meclisi’nde parti teşkilatına siyasi mesaj verecek orada da 2 bin fidan dağıtacak. Yıldırım, İşadamı Erol Eroğlu tarafından oluşturulan ’gönül sofrası’nda aralarında işadamı, akademisyen, dernek yöneticileri ve kanaat önderlerinin bulunduğu yaklaşık 500 kişiyle akşam yemeği yiyecek. Yıldırım, gece uçakla İzmir’den ayrılacak. 



Yeni Gün




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün İZBAN'ın Torbalı hattının açılış töreninde 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla kırmızı gül dağıtacak. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin yüzde 50 ortaklıkla gerçekleştirdiği İZBAN'ın Torbalı hattının açılış törenine katılacak. Yıldırım, Torbalı İstasyonu'nda törenin ardından 14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle İzmirliler'e kırmızı gül dağıtacak. Bakan Yıldırım, Kaya Termal Otel'de düzenlenecek İl Danışma Meclisi'nde parti teşkilatına siyasi mesaj verecek orada da 2 bin fidan dağıtacak. Yıldırım, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, işadamı Erol Eroğlu tarafından oluşturulan 'gönül sofrası'nda aralarında işadamı, akademisyen, dernek yöneticileri ve kanaat önderlerinin bulunduğu yaklaşık 500 kişiyle akşam yemeği yiyecek. Yıldırım, gece uçakla İzmir'den ayrılacak. 


Sabah




Geri Dön