24 / 04 / 2024

İzmir Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı mühürlenecek!

İzmir Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı mühürlenecek!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Bayraklı Belediyesi'ne yazı göndererek, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı inşaatının kaçak duruma düşen bölümünün mühürlenmesi talebinde bulundu.



Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü, Bayraklı Belediyesi'ne yazı göndererek, Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı inşaatının kaçak duruma düşen bölümünün mühürlenmesi talebinde bulundu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Bornova'yı Bayraklı kıyıları ile buluşturmak amacıyla nisan ayında temelini attığı Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı inşaatının bir bölümü, ilgili mevzuata uygun yapılmadığı için mühürlenme tehlikesiyle karşı karşıya..Temeli nisan ayında atılan ve kamulaştırmalarla birlikte 100 milyon liraya mal olması öngörülen kavşağın 1 yılda bitmesi planlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, köprülü kavşağın kendi sorumluluk alanı içinde kalan bölümü için imar plan tadilatı hazırladı. Ardından da 5 bin ölçekli nazım imar planı ile ilçe belediyesinin hazırladığı 1000 ölçekli uygulama imar planını belediye meclisinden geçirip onadı. Kıyı kenar çizgisi içinde kalan alanlarda plan yapma yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda olduğu için Büyükşehir Belediyesi, köprülü kavşağın Turgut Özal Rekreasyon Alanı içinde kalan bölümü için de taslak plan hazırlayarak onaması için bakanlığa gönderdi. Sağlıklı kentleşme adına kent içinde inşa edilen yapıların imar mevzuatına uygun inşa edilip edilmediğini denetlemekle yükümlü olan Büyükşehir Belediyesi, yasa ve yönetmelikleri dikkate almadı. Belediye, trompet kavşağın kıyı kenar çizgisi içinde kalan bölümünde bakanlığın onayını beklemeden imalatlara başladı. Taslak planın onaylanıp askıya çıkmadan inşaata başlanması sıkıntı yarattı. Egeli Sabah'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük, alan Bayraklı sınırları içinde kaldığı için ilçe belediyesine yazı göndererek Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nın kaçak durumdaki bölümlerinin mühürlenmesini, 3194 sayılı imar kanununa muhalefetten Büyükşehir Belediyesi'ne idari para cezası uygulanmasını talep etti. 


GÖZLER BELEDİYEDE 

Bayraklı Belediyesi'nin, yazının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde köprülü kavşağın kaçak duruma düşen bölümleri için yapı tatil zaptı tutması yani mühürleme işlemi yapması gerekiyor. Aksi takdirde Bayraklı Belediyesi yetkilileri hakkında görevi ihmalden işlem başlatılabilecek. Söz konusu köprülü kavşağın yapılmasıyla, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka'ya (Altınyol aracılığıyla) kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. 


Sabah


Geri Dön