25 / 04 / 2024

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 



 

Aliağa Ekspres'te yer alan habere göre, Lozan Caddesi, Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi yanında yer alan araziye yapılacak olan Hacı Tahir Şimşek Camii’nin temel atma töreni yapıldı. Temel atma törenine, Şimşek Ailesi’nin fertleri ve anne Hacı Nuriye Şimşek’in yanı sıra AK Parti 26. Dönem  İzmir  Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa Garnizon Komutanı Alb. Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın tanınmış siyasileri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreni gerçekleştirildi

Caminin temel atma töreni Kur’an tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından hayır sahiplerinden işadamı Abdul Vahit Şimşek konuşma gerçeleştirdi. Şimşek, “ Öncelikle bu hayırlı temel atma törenimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Aliağa’da okuduk, burada büyüdük, burada her şeyi yaşadık. Bütün Şimşek’ler ailesi olarak bugün böyle bir girişimde bulunduk. Rabbim sonunu da görmeyi nasip etsin. Yapılacak olan bu camii de namazlarımızı kılabilmeyi nasip etsin. Rabbim bu camii de insanlığa, ümmete dua edebilmeyi bize nasip etsin.” dedi.


Geri Dön