25 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'da dönüşüm bir an önce başlamalı!

İzmir Aliağa'da dönüşüm bir an önce başlamalı!

MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Türkiye'nin önemli sanayi merkezi konumundaki Aliağa'da ulaşım master planı, kentsel dönüşüm ve sağlık sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunacağını açıkladı.



MHP  İzmir  Milletvekili Murat Koç, Türkiye'nin önemli sanayi merkezi konumundaki Aliağa'da ulaşım master planı, kentsel dönüşüm ve sağlık sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Aliağa'yı ziyaret ederek esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Koç, kentin problemlemleriyle ilgili olarak da Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka'dan bilgi aldı.


Yol tamamlanmalı


Aliağa'nın Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağını belirten Koç, öncelikle kentin ulaşım master planının çıkarılması gerektiğini ifade etti. Koç, "İzmir-Çanakkale yolunun Ulukent'ten sonraki 51 kilometrelik kısmı acil olarak tamamlanmalı. PETKİM ve liman bağlantılı yolların da bir an önce yapılması şart" dedi. Aliağa'daki liman ve ticaret hayatının ihtiyaç duyduğu demiryolunun da karayolu ile aynı bölgeden geçmesi gerektiğini dile getiren Koç, "Ulaşımda yapılacak olan bu yatırımlar gelişmekte olan kentteki yaşama büyük katkı sağlayacaktır. Ekim ayında açılacak olan liman ile dünyanın en prestijli ilçelerinin arasına girecek olan Aliağa'da trafik probleminin yaşanmaması için çalışmalar bugünden başlamalı" diye konuştu.


"Kentsel dönüşüm başlamalı"


Türkiye'nin gelişmekte olan en büyük ilçelerinden biri olan Aliağa'daki çarpık yapılaşmanın da imar nazım planı ile çözüleceğini belirten Koç, "Modern şehircilik anlayışı ile yolları, parkları, yaşam ve sosyal alanları bir bütün olarak ele alınan Aliağa'da imar nazım planı bir an önce hazırlanmalı. İmar nazım planı yapılmış bir Aliağa, İzmir'in en hızlı kalkınan ve en modern ilçelerinden birisi olacaktır" dedi.


Tam donanımlı hastane ihtiyacı


Aliağa'daki devlet hastanesi yetersizliğinin de had safhaya çıktığını betirten Murat Koç, şöyle konuştu: "85 bin nüfuslu, PETKİM'in yanı sıra büyük yatırımlarla sanayi şehri kimliğine bürünmüş Aliağa'da mikro cerrahiden yanık ünitesine kadar tam donanımlı araştırma hastanesine acil ihtiyaç var. Bu yatırımı başlatması için Sağlık Bakanı'na ricada bulunup girişimlerimizi başlatacağız. Türkiye'nin parlayan yıldızı olan Aliağa'da yapılacak bir araştırma hastenesi sadece Aliağa'da yaşayanları değil, çevresindeki ilçelerde yaşayan vatandaşları da mutlu edecektir."


Koç, daha önce de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından İzmir'e müjde olarak verilen 8 projenin tamamlanması için getirdiği "Her proje bir milletvekiline zimmetlensin" teklifi ile gündeme gelmişti. Koç, Bornova'da Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması için girişimlerde bulunmuştu. Koç, inşaatın ihalesinin yapıldığını, iki yıl içinde de tamamlanacağı müjdesini vermiş ve sıranın harap halde duran Peterson Köşkü'ne geldiğini söylemişti.


Yeni Asır


Geri Dön