28 / 03 / 2024

İzmir Alsancak Stadı yıkılacak!

İzmir Alsancak Stadı yıkılacak!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yaklaşık 1 yıldır kapalı tutulan İzmir Alsancak Stadı'nın yıkım ihalesi sonunda gerçekleştir. 1929'da açılan ve Türk futbolunda önemli karşılaşmalara ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı yıkılıyor.



Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle son 1 yıldır kullanıma kapalı olan stadı yıkacak şirket, ihaleyi kazanmasının ardından harekete geçiyor. Yetkililer çalımalar sırasında çimlerin zarar görmemesi için zemine özel bir branda sergileceğini açıkladı. 


KULÜPLER ARAYIŞTA 

Yıkımın tamamlanmasından sonra açık ve kapalı tribün ile yola bakan cepheye inşa edilecek duvar için yeni ihale açılacak. Emektar tesisin liglerin 2. yansına yetiştirilmesi planlanıyor. Geçen ağustos ayında kapatılan stat aylarca atıl kalırken, tribün altlarındaki eşyalar, soyunma odaları, duşlar ve elektrik sisteminin söküm işlemleri, haziran ayında yapıldı. İzmir'de Alsancak Stadı'nın kapanması, Atatürk Stadı'ndaki bakım çalışmalarının da sürmesi nedeniyle yine stat sıkıntısı yaşanıyor. 


Kapalı tribün çatısının inşaatı devam eden, zemin yenileme ihalesi de yeni yapılan Atatürk Stadı eylül sonunda açılacak. Altınordu ve Göztepe'nin kullanmayı planladığı Doğanlar Stadı'nın hazır hale gelmesine aylar var. 15 bin kapasiteyle yeniden yapılmak üzere yıkılan ancak henüz inşaat ruhsatı alınmayan Karşıyaka İlçe Stadı için bürokratik engellerin aşılmasını bekliyor. Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda henüz çalışma yok. 1. Ligi'de yeni sezon 14 Ağustos'ta başlayacak. Karşıyaka, Passolig kriterlerine uyan tek tesis olan Buca Arena'yı kullanmak istiyor. Altınordu Atatürk Stadı hazır olana kadar Manisa'ya, Göztepe ise Bursa'ya taşınmaya hazırlanıyor. 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön