28 / 03 / 2024

Cebeci İnönü Stadı yıkılacak!

Cebeci İnönü Stadı yıkılacak!

Başkent'in en büyük stadyumu olan Cebeci İnönü Stadı yıkılıyor. Yıkılacak stadyumun yerine 3 bin 500 kişilik kız öğrenci yurdu yapılacak.



1963 yılında temeli atılan Cebeci İnönü Stadyumu yıkılacak. Toplam 37 bin kişilik stat Ankara'nın en büyük 1. Türkiye'nin ise 5. Büyük stadyumu.


Cebeci Erzurum Mahallesi Muhtarlığı Azası Hatice Hasırcıoğlu konu ile ilgili açıklamasında, "Stadyum yıkılırsa, onu baz alırız şeklinde bir konu ortaya çıktı biz de bundan sonra aşamaların daha fazla takipçisi olduk. Öncelikli duyumlarımız,  TOKİ  projesinin yapılması şeklinde oldu. Ama daha sonrasında ev sahibi, daha çok halka açık bir yer olmalı şeklinde bir beyanda bulunmuş. Sonra TOKİ projesinden vazgeçildi. Daha sonrasında Alışveriş Merkezi yapılması düşünüldü, bir süre sonra ondan da vazgeçildi. Cami yapılacağından da söz edildi ama ondan da vazgeçildi. En son muhtarlığa gelen bilgi 3 bin 500 kişilik bir kız yurdu olacağı yönünde. Zaten Resmi Gazete'de duyuruldu. Bizim de şu an için bilgimiz bu yönde. Bu yazı geleli yaklaşık 15-20 gün oldu" ifadelerini kullandı.


Hasırcıoğlu, "Cebeci'nin öğrenci yurduna gerçekten ihtiyacı var. Çünkü bilindiği üzere burası öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettikleri bir bölge. Bizim binamızda bile 15 dairenin 3'ü öğrenci evinden oluşmakta. Buradaki hastaneler, üniversite kampüsleri ve merkezi yakınlığı gibi faktörler, öğrencilerin tercih etmesindeki en büyük etken. Bu nedenle buranın öğrenci yurduna ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. 3 bin 500 kişilik yurt öğrencilerin bir arada olmasını ve belli bir bölgede düzenli yaşamalarını sağlayacak. Bazen öğrenci evlerinden çok fazla şikayet alıyoruz. Yani artık bekar evine döndü gibi şikayetler çok geliyor. E o çocukları da dışarıda bırakacak halimiz yok bu nedenle yurdun yapılması her açıdan iyi olacaktır. Kendi fikrim açısında söylüyorum Cebeci'ye faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.


Hasırcıoğlu, son olarak yaptığı açıklamasında "Yurdun özel bir yurt mu devlet yurdu mu olacağı hakkında henüz bir bilgimiz yok. Yani yurdun yapılması hem öğrenciler hem de mahalle sakini aileler açısından iyi olacaktır. Biliyorsunuz, Cebeci'de öğrenci evlerinden dolayı kira fiyatları yükseldi. Ev sahipleri, öğrencilerin geldiği döneme denk getirmek için evi bekletiyorlar. Örneğin o kira fiyatını bir aile veremiyor ama öğrenciler birkaç kişi ortak olarak tuttukları için kendilerine düşen pay uygunsa kira ücretini kabul ediyorlar. Örneğin benim binamda daire kirası 900 liraydı, 3 öğrenci tuttu. Kişi başı 300 lira düşünce onlara uyguna gelmiş oldu. Ev sahipleri de bunları bildiği için kiraları yüksek tutuyorlar. Yani hem öğrencinin hem de ev sahibinin işine yarıyor. Yani yurt sayısı arttığı zaman kiraların düşmesi de beklenebilir. Evler eski ama kiralar çok yüksek. Cebeci hem merkeze çok yakın, hem okullara hem de hastanelere. Bu nedenle kiralar yükseldikçe yükseliyor. İnşallah güzel şeyler olur, bir an önce olsun diye temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.



Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön