28 / 03 / 2024

İzmir Atatürk OSB'ye AVM inşa edilecek!

İzmir Atatürk OSB'ye AVM inşa edilecek!

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş 45 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak AVM'nin gelirinin eğitime harcanacağını söyledi.



600 fabrikanın üretim yaptığı  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB), 45 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak ve geliri eğitime aktarılacak alışveriş merkezi (AVM) için teklifler verildi. 37 bin 500 kişiyi istihdam eden ve günde 50 bin aracın giriş yaptığı bölgede, Bakioğlu Fabrikası'nın yanında yer alan arsa için hasılat paylaşımı yöntemiyle 30 yıllığına çıkılan ihalede sonuçların 1 ay içinde açıklanacağı öğrenildi.


İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, AVM'den elde edilecek gelirin tamamını eğitime ayıracaklarını açıkladı. Uğurtaş, ''Eleştiriler olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama bizim AVM projemiz yeni değil. Kamuoyunu bu konuda iyi aydınlattığımızı düşünüyorum. Buradan elde edilecek kaynak tamamen eğitim amaçlı kullanılacak" dedi. 



LİSENİN YAŞAMASI ŞART 


Organize sanayi bölgelerinin arsa satışından başka gelir kalemlerinin olmadığını dile getiren Uğurtaş, bölgelerin yaşaması için yeni gelirlerin şart olduğunu söyledi. 


OSB Yasası'na göre de bölgelerin yüzde 8'inin hizmet alanı ve ticaret alanı olabileceğini vurgulayan Uğurtaş, AVM olarak kiraya verecekleri arsanın da sanayi parseli olmadığını, hizmet destek alanı olarak planlandığını ifade etti. 

Başkan Uğurtaş, sosyal sorumluluk projelerini yürütecek organize sanayi bölgelerinin elinde o sorumlulukları yerine getirecek bir kaynak olmadığını vurguladı. Uğurtaş, "Buradan doğacak gelirden tek amacımız kurduğumuz meslek lisesindeki öğrencilerimize yaptığımız okulu yaşatmak için gereken kaynağı sağlamak. Çocuklarımızın tamamı burslu ve herhangi bir ücret ödemiyorlar. Bütün giderleri biz karşılıyoruz" diye konuştu. 



GELEN TEKLİFLERİ İNCELİYORUZ 


Projede AVM ve bunun altında otopark olacağını sözlerine ekleyen Hilmi Uğurtaş, "10 Mart mesai bitimiyle birlikte gelen teklifleri incelemeye aldık. Projeler ve verilen teklifler ilgili arkadaşlarımız tarafından detaylı şekilde araştırılıyor. Ama kaç firmanın teklif verdiği konusunda bir şey söylemem doğru olmaz. Tek söyleyebileceğim değerlendirme aşamasında olduğumuz. Bu aşamada bizim isteklerimiz projede yerine getirilmiş mi, nasıl bir proje öngörülmüş bunlara bakacağız. Değerlendirmeler biter bitmez de sonucu açıklayacağız. Bunun da 1 ay içinde olacağını tahmin ediyorum" dedi.



Habertürk Egeli


Geri Dön