24 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için uygun kredi imkanı!

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için uygun kredi imkanı!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kentsel dönüşüme yönelik verilen uygun faiz imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar için protokol imzalandı. 



İzmir Bayraklı Belediyesi ilçede kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için teşvik çalışmalarına devam ediyor. Bayraklı Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlar için uygun kredi imkanların sunulduğu bankalarla anlaşma yapıldığını dile getirdi. Yapılan anlaşma ile evi kentsel dönüşümde yer alacak vatandaşa 10 yıl vadeli, 200 bin lira limitli kredi verilecek. 

Yaşanan felaketlere karşın kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız devam eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal kentsel dönüşüm nedeniyle vatandaşın krediyi kolay bir şekilde alması için İş Bankası ile iş birliği yaptı. Düzenlenen protokol anlaşmasında Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Bireysel Bankacılık Satış Bölümü Müdürü Mesut Dinçer, Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürlük  İzmir  Merkez 1. Bölge Satış Müdürlüğü Bölge Müdürü Burak Mumcu ve İş Bankası yetkilileri hazır bulundu. Yapılan anlaşmayla evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara uygun ödeme koşullu düşük faizli kredi verilecek. 

İzmir Bayraklı da kentsel dönüşüm için uygun kredi imkanı!

Vatandaşlar kredi konusunda bilgilendirilecek

Yapılan anlaşmayla vatandaşın mağdur olmaması için gerekli adımların atılacağını söyleyen  İş Bankası Genel Müdürlük Bölüm Müdürü Mesut Dinçer, "Bayraklı Belediyesinin şirketlerinden BAYBEL'de belediye olarak vatandaşlara ücretsiz verilecek müşavirlik hizmetlerinin yanında İş Bankası olarak biz de ilgili arkadaşlarımızla bina sahiplerini kentsel dönüşüm finans desteği ve kredilendirme süreçleri ile ilgili bilgilendireceğiz" dedi.

İzmir Bayraklı da kentsel dönüşüm için uygun kredi imkanı!

Öncelik vatandaş

Protokole yönelik açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, "Amacımız vatandaşın işini kolaylaştırmak. Mevcut riskler varsa bunlarla ilgili tedbirler almak. Yardımcı olabileceğimiz alanlar varsa bu alanlarda yardımcı olmak. Mesela bunlardan bir tanesi mülkiyet metrekarelerinin korunmasıyla ilgiliydi. Bizim görevimizdi ve onu sağladık. Bilgi kirliliğini giderdik... Krediye daha rahat ulaşılmasını ve herkesin daha kolay kredi almasını sağlamak, belediye şirketimiz bünyesinde oluşturacağımız müteahhit havuzunda vatandaşımızın olası mağduriyet durumlarının önüne geçmek gibi görevlerimiz var ve bunlar için çalışıyoruz. Gerçekten mağdur olmuş, her kesimden yurttaşımız var ve bu yurttaşlarımızın dertlerinin, sıkıntılarının bir an önce çözülmesi bizim için çok önemli. Bizim tercihimiz her zaman önce vatandaş" şeklinde konuştu.

İzmir Bayraklı'nın gündemi kentsel dönüşüm!


Geri Dön