20 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 



Bayraklı’da senelerdir kronik hale gelen Adalet Mahallesi’nin imar revizyon planı Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde görüşülerek komisyonlara sevk edildi. Bayraklı Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yılan hikayesine dönen bir sorunu çözme noktasında atılan adımın Bayraklı’ya hayırlı olması yönünde temennide bulundu. 

Bayraklı'nın her noktasında eskiyen kent dokusunu yenilemek için kentsel dönüşüm konusunda yoğun çaba harcayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, meclis gündemine gelen madde ile ilgili “Vatandaşların uzun zamandır beklediği Adalet Mahallesi’nin revizyon imar planları hayırlı uğurlu olsun. Komisyonlarda vatandaşın yararına  yapılabilecek tüm iyileştirmelere biz elbette evet deriz” şeklinde konuştu. İlgili madde komisyonlarda görüşülecek, daha sonra Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde oylanacak. Kabul edilmesi halinde  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek ve kabul edilmesi durumunda planlar yürürlüğe girecek.

İzmir Bayraklı daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

DEPREM VE PANDEMİYE RAĞMEN 85 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK

Dilek ve temenniler bölümünde eleştirilere cevap veren Başkan Sandal, “Biz hiçbir şeyin arkasına saklanan bir yerel yönetim anlayışına sahip değiliz. Siz bizi pozitif anlamda eleştirdiğinizde biz bu eleştirilerin tamamında, eğer haklıysanız gereklerini yerine getirdik. İlk geldiğimiz günü düşünün. Şirketlere aktarılan paralar vardı, bizim dönemimizde hiç olmadı. Faiz giderlerimiz vardı, 11-12 milyon olan faiz giderimiz 2 milyona düştü. Bu, vatandaşın 10 milyonunu içeride tutmak demek. Ekonomik krize, pandemi, sel ve deprem gibi felaketlere rağmen 102 milyon liralık banka kredi borcumuzun 85 milyon lirasını ödedik. 10 bine yakın yurttaşımızdan almadığımız gelirlerimiz dahil, hiçbir kuruş kredi çekmeden bu sorunların tamamını çözdük. Şirketlerimizde borcu ve ödenmiş sermayesi kıyaslandığında ciddi sıkıntı vardı şu an şirketlerimiz yasal olarak aktif durumdalar” dedi.

VATANDAŞA HİZMET AYRI BİR NOKTA…

Başkan Sandal sözlerini şu şekilde tamamladı: "Üzerimde siyasi bir kimlik var ve ben CHP’liyim. Bu rozet hep benim yakamda. Bu rozeti vatandaşa, çıkardım dememizin altında yatan şey; o rozetin bize verdiği bir güç ve ahlak. Yani kimseyi ötekileştirmemek, hizmette ayrım yapmamak, kul hakkı yememek, israfla mücadele… O altı okun, bu ülkenin kurucusu olan siyasal hareketin, ahlaki ve manevi değerin bize üstlediği bir sorumluluk. O boyutuyla rozeti çıkarmaya niyetimiz yok ama vatandaşa hizmet noktası ayrı bir nokta."

İzmir Bayraklı'da 34 blokun kaba inşaatı tamamlandı!


 


Geri Dön