26 / 04 / 2024

İzmir Bergama'ya yapılacak millet bahçesi TBMM'de!

İzmir Bergama'ya yapılacak millet bahçesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Bergama'da yapılması planlanan millet bahçesiyle ilgili soru önergesi verdi.



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir Bergama'da yapılması planlanan millet bahçesiyle ilgili soru önergesi verdi. Bedri Serter, sorularının T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Serter, "Aşağıdaki sorularımın, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. 

Serter, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"7/45872 sayılı yazılı soru önergeme süresi içinde cevap verilmediği için önergemi yineliyorum 
İzmir'in Bergama ilçesinde yapılacağı kamuoyu ile paylaşılan ve planları da askıya çıkarılan Millet bahçesine dair pek çok soru işareti gündeme gelmiştir. Bu proje çerçevesinde iki park alanının imara açılarak ticaret alanı yapılacağına dair de planın kamuoyu ile paylaşılan kısmında bilgi bulunmaktadır."

İzmir Bergama ya yapılacak millet bahçesi TBMM de!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:

- Söz konusu alanın 36 bin metrekare olduğu bilinmektedir, bu projenin maliyeti ne olacaktır? 

- Millet bahçesinin planları yapılırken şehrin öncelikleri Bakanlığınızca ele 
alınmış mıdır? Fizibilite çalışmaları yapılmış mıdır? Yapılmışsa, en son millet bahçesine dair askıya çıkan planlar ilçenin öncelikleri ve ihtiyaçları ile örtüşmekte midir? 

-Söz konusu alanın Bergama stadını da içeren bir alan olduğu bilinmektedir. Yeni planda ise stadın nereye yapılacağına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Bu çerçevede, planin eksikliklerine ve stadın nereye yapılacağına dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? 

-Söz konusu Millet bahçesinin sulama ve aydınlatma giderlerinin ciddi bir büyüklüğe sahip olacağı bilinmektedir.Bu giderlerin hangi bütçeden karşılanacağı bilinmekte midir? Bu yönde bir çalışma Bakanlığınızca gerçekleştirilmiş midir?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön