25 / 04 / 2024

İzmir Buca'ya üçüncü şehir hastanesi inşa edilecek!

İzmir Buca'ya üçüncü şehir hastanesi inşa edilecek!

İzmir'in sağlık turizminde ivme kazanmasını sağlayacak olan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin inşaatı devam ederken Güney Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin de bir şehir hastanesi üzerinde çalıştığı öğrenildi.



Sağlık Bakanlığı'nın Bayraklı'nın ardından Buca'da da şehir hastanesi inşa etmeyi planladığı öğrenildi. Proje detayları henüz netleşmeyen hastanenin ilk etapta 1500 yatak kapasiteli olmasının planlandığı dile getirildi. Tepecik Sağlık Kampüsü'nün de önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor. 


2 yıldır yer aranıyor 


Bakanlıktan alınan bilgiye göre kentin güney aksına hizmet edecek dev sağlık kampüsünün yerini belirleme çalışmaları yaklaşık 2 yıldır sürüyor. İlk olarak Güzelbahçe'de arazi bakan bakanlık, rotayı Buca Tınaztepe'ye çevirdi. Şimdilik "Kampüs Şehir Hastanesi" ismi verilen projenin detayları önümüzdeki aylarda belli olacak. Hastanenin Buca Seyfi Demirsoy,  İzmir  Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yükünü hafifletmesi hedefleniyor.  


Bayraklı'da dronelu denetim


Bayraklı'da kurulacak Şehir Hastanesi için temel kazma çalışmaları devam ederken, İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu çalışmaları hava aracı drone ile takip etti. Bölgenin sert kayalık olduğunu vurgulayan İzzettinoğlu, "Ege Üniversitesi Maden Mühendisliği'nden yetkililer gözetiminde kaya zemini dinamitle patlatıyoruz. Zemin çok sert olduğu için çalışmalar yavaş ilerliyor. Yönetim binasının yapılacağı alanda temel çalışmaları bitti. Şu an orası şantiye alanı olarak kullanılmaya başlandı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön