25 / 04 / 2024

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan Bilim Merkezi için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un dev yatırımları arasında bulunan ve inşa çalışmalarına başlanan Bilim Merkezi için anlaşma sağlandı.


Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan proje için Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ön protokol imzalandı. Projede TÜBİTAK 20, Büyükşehir Belediyesi de 20 olmak üzere toplam 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından imzalanan protokol ile Bilim Merkezi'nin Çamlık Rekreasyon Alanı ile birlikte faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.


Merkez ile bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi ve bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırılması hedefleniyor. Bilim Merkezi Balıkesirlilerin yeni cazibe alanı olacak.



Sabah


Geri Dön