28 / 03 / 2024

Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezi inşa edilecek!

Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezi inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle uyuşturucu bağımlılığına karşı devrim gibi proje hayata geçiyor. Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezleri inşa edilecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle madde bağımlılığına karşı devrim gibi projeye hazırlanılıyor. AMATEM ve ÇEMATEM'in temel tıbbi desteğinin devamı olarak Yeşilay ilk kez rehabilite merkezleri inşa edecek.

Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre, Türkiye'nin  İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa illerinde rehabilitasyon merkezleri kurulacak. Proje, madde bağımlılığıyla mücadelede devrim niteliği taşıyor. 

Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk, proje hakkında bilgi verdi. Öztürk, "Türkiye Bağımlılık Rehabilitasyon Modeli hizmet sunumu, finansmanı, insan kaynağı, akreditasyonu ve denetimi içeren bir model. Modelin hayata geçirilmesiyle tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerinin birbiriyle bağının güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılmasını amaçlıyoruz. İlk etapta Ulusal Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı kapsamında kısa vadede 10 rehabilitasyon merkezini kuracağız. Önceliğimiz AMATEM olan her ilde rehabilitasyon merkezi açmak" açıklamalarında bulundu.


Geri Dön