28 / 03 / 2024

Mesut Sancak: Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedefliyoruz!

Mesut Sancak: Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedefliyoruz!

İnşaat sektörünün İzmirli şirketi Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini söyledi. Sancak, "Stratejik planlarımızı yaptık" dedi



200 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın sayılı binaları arasında yer alan Folkart Towers, açılışından bu yana geçen sürede dünyanın ve Türkiye'nin ünlü markalarının yer aldığı alışveriş alanları, restoranlar, kafeler, spor merkezi ve ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği galerisi ile İzmir'in yeni kent merkezinde modern bir yaşamın kapılarını araladı. Projeyi hayata geçiren İzmirli inşaat firması Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, önümüzdeki 5 yıllık süreçteki hedeflerini anlattı. İnşaat sektöründe 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini dile getiren Sancak, "Stratejik planlarımızı buna göre yaptık. 2020 sonunda Folkart, Türkiye'nin en büyük inşaat firması olacak. Şirketimiz marka değeri, kalite, itibar, mimari fark yaratma, şehre kattığı değer gibi belirli kriterlerin hepsini yerine getirerek birinci sıraya yerleşecek" dedi. 


YENİ YILA YENİ PROJE GELİYOR 

Folkart Towers ile kazandıkları tecrübe, itibar ve güvenin yeni projeler için büyük kolaylık sağladığını ifade eden Sancak, "Folkart Towers'ın belirtilen sürede tamamlanarak hizmete girmesi yeni projelerin satışına büyük ivme kazandırdı. Bunu Bornova'da inşası süren Folkart Life Bornova'da yaşadık. Kasım başında yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım maliyeti olan 830 dairelik projenin yüzde 75'lik bölümü satıldı. Bunu 5 ay gibi rekor bir sürede gerçekleştirdik" diye konuştu. 2016'ya dikkat çekici yeni bir proje ile gireceklerini, Bornova'da Özellleştirme İdaresi'nden alınan arazi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Sancak şöyle konuştu: "İhaleyle aldığımız 27 bin 500 metrekarelik bir arazi var. Buraya 900 ofis ve rezidans, bin 500 öğrencinin eğitim göreceği bir okul ile alışveriş merkezinden oluşan yeni bir yaşam alanı kuracağız. Toplam yatırım değeri 400 milyon TL olan proje 24 ayda teslim edilecek." 


'ÇEŞME BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ' 

Çeşme'nin kendileri için büyük önem taşıdığını, Paşalimanı Mevkii'nde inşasına başlanan Folkart Blu Çeşme'nin yanı sıra önümüzdeki yıl Fener Burnu'nda ikinci bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Sancak, "Bu proje de Folkart Blu Çeşme gibi süitlerden oluşacak. İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlandıktan sonra Çeşme'ye çok kolay ulaşılabilecek. Çeşme sadece İstanbul'un değil birçok şehrin sayfiyesi haline gelecek" dedi. 


İZMİR DIŞINA YATIRIM

Mesut Sancak, uzun vadede  İzmir  dışına yatırım yapmak ve İzmir'deki kentsel dönüşüm sürecinin önemli aktörü konumuna gelmeyi hedeflediklerini de dile getirdi. İnşaat sektöründeki kıyasıya rekabetin sektörde var olan pek çok şirketi ortadan kaldırdığını, bundan dolayı şimdiye kadar temkinli davranmayı tercih ettiklerini anlatan Sancak, "Artık İstanbulİzmir Otoyolu aksı üzerinde bulunan Bursa, Balıkesir, Manisa gibi kentlerde yatırım planlamaya başladık. Daha uzun vadede Antalya ve  Adana  başta olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine de yatırım yaparak genişleyeceğiz" dedi. Kentsel dönüşüm sürecinde İzmir'de önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde 300 bin konutun yıkılıp 800 bin konut yapılacağına dikkati çeken Sancak, "Bölgesel projelere gireceğiz. Konut başına ortalama 250 bin liradan hesap edilirse 800 bin konutta İzmir'in kentsel dönüşümünde yaklaşık 200 milyar TL'lik bir potansiyel mevcut. Böylesine büyük bir dönüşümün İzmir'deki en önemli aktörlerinden birisi olmaya kararlıyız" diye konuştu. 


Sabah 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


200 Metre yüksekliği ile Avrupa’nın sayılı yüksek binaları arasında yer alan Folkart Towers açılışından bu yana geçen sürede dünyanın ve Türkiye’nin ünlü markalarının yer aldığı alış veriş alanları, restorantlar, kafeler, spor merkezi ve ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği galerisi ile İzmir’in yeni kent merkezinde modern bir yaşamın kapılarını araladı.


Projeyi hayata geçiren İzmirli inşaat firması Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, önümüzdeki 5 yıllık süreçteki hedeflerini anlattı. İnşaat sektöründe 5 yıl sonra Türkiye’nin en büyüğü olmayı hedeflediklerini dile getiren Sancak, “Stratejik planlarımızı buna göre yaptık. Beş yıl sonra 2020 yılı sonunda Folkart, Türkiye’nin en büyük inşaat firması olacak. Şirketimiz marka değeri, kalite, itibar, mimari fark yaratma, şehre kattığı değer, çevreye kattığı değerler gibi belirli kriterlerin hepsini yerine getirerek birinci sıraya yerleşecek. Yeni projelerimiz adım, adım bu hedefimize ulaşmamıza katkıda bulunacak” dedi.


REKOR SÜREDE TAMAMLANDI

Folkart Towers Projesi ile kazandıkları tecrübe, itibar ve güvenin yeni projeler için büyük kolaylık sağladığını ifade eden Sancak, “Folkart Towers’ın belirtilen sürede tamamlanarak hizmeti girmesi yeni projelerin satışına büyük ivme kazandırdı. Bunu Bornova’da inşası süren Folkart Life Bornova’da yaşadık. Kasım başında yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım maliyeti olan 830 dairelik projenin yüzde 75’lik bölümü satıldı. Bunu 5 ay gibi rekor bir sürede gerçekleştirdik” diye konuştu.


YENİ YILDA YENİ PROJE

2016 yılına dikkat çekici yeni bir proje ile gireceklerini, Bornova’da, Özellleştirme İdaresi’nden alınan araziyle ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, “İhaleyle aldığımız 27 bin 500 metrekarelik bir arazi var. Buraya 900 ofis ve rezidans, bin 500 öğrencinin eğitim göreceği bir okul ile alış veriş merkezinden oluşan yeni bir yaşam alanı kuracağız. Toplam yatırım değeri 400 milyon TL olan proje 24 ayda teslim edilecek” diye konuştu.


ÇEŞME BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin turizm cenneti olan Çeşme’nin kendileri için büyük önem taşıdığını, Paşalimanı Mevkii’nde inşaatına Eylül ayında başlanan FolkartBlu Çeşme’nin yanı sıra önümüzdeki yıl Fener Burnu’nda ikinci bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Sancak, “Bu proje de Folkart Blu Çeşme gibi süitlerden oluşacak. İzmir- İstanbul Otoyolu tamamlandıktan sonra Çeşme’ye çok kolay ulaşılabilecek. Çeşme sadece İstanbul’un değil, Bursa, Balıkesir gibi birçok şehrin sayfiyesi haline gelecek. Önümüzdeki 5- 10 yılda iç ve dış turizmde çok daha parlayıp Bodrum dahil Türkiye’nin en gözde tatil beldesi olacak. Buradan kaynaklanacak talebi göze alarak Çeşme yatırımlarımızı artırıyoruz. İnsanlar buraya geldiklerinde evlerine ısıtmasıyla, klimasıyla, temizlik, çamaşır, ütü gibi ihtiyaçları karşılanmış olarak gidip oturabilecek tam tatil keyfi sürecek. Yatırımcılar için ise buraya yaptıkları yatırımların değeri kat kat artacak” şeklinde konuştu.


İZMİR DIŞINA YATIRIM

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, uzun vadede İzmir dışına yatırım yapmak ve İzmir’deki kentsel dönüşüm sürecinin önemli aktörü konumuna gelmeyi hedeflediklerini de dile getirdi. İnşaat sektöründeki kıyasıya rekabetin sektörde var olan pek çok şirketi ortadan kaldırdığını bundan dolayı şimdiye kadar temkinli davranmayı tercih ettiklerini anlatan Sancak, “Ancak artık İstanbul-İzmir Otoyolu aksı üzerinde bulunan Bursa, Balıkesir, Manisa gibi kentlerde yatırım planlamaya başladık. Daha uzun vadede Antalya ve Adana başta olmak üzere Türkiye’nin diğer illerine de yatırım yaparak genişleyeceğiz” dedi


Büyük aktörlerden biri olacağız

Kentsel dönüşüm sürecinde İzmir’de önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde 300 bin konutun yıkılıp 800 bin konut yapılacağına dikkati çeken Sancak, “Bu sürecin en büyük aktörlerinden biri olmak istiyoruz. Bölgesel projelere gireceğiz. Konut başına ortalama 250 bin liradan hesap edilirse 800 bin konutta İzmir’in kentsel dönüşümünde yaklaşık 200 milyar TL’lik bir potansiyel mevcut.  Bu rakamı 30’a bölecek olursak yılda 6 milyar TL’lik bir inşaat potansiyelinden söz ediyoruz. Böylesine büyük bir dönüşümün İzmir’deki en önemli aktörlerinden birisi olmaya kararlıyız ve hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


Star


Geri Dön