29 / 03 / 2024

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesinin inşaatına kadın eli değdi!

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesinin inşaatına kadın eli değdi!

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesi olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatına kadın eli değdi. Projede mimar olarak görev yapan Seda Girişen Sömek, çalışma azmi ve disipliniyle herkesin dikkatini çekiyor.



Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesi olan  İzmir  Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında mimar olarak çalışan Seda Girişen Sömek, çalışma azmi ve disipliniyle dikkatleri topluyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan 33 yaşındaki Seda Girişen Sömek, kentteki birçok önemli projenin inşaatında çalıştı. İnşaatın geldiği durumu değerlendiren genç mimar, baretini ve iş yeleğini giyip inşaat alanında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, pojenin mimariye olan yansımasını kadın titizliğiyle gerçekleştiren Sömek, şantiyede bir kadın olarak çalışmanın zor olduğunu, ilk zamanlar işçilerin kendisini yadırgadığını ama kısa sürede aile gibi oldukları için rahatlıkla işini yaptığını ifade etti.

Şehir hastanesi şantiyesinde aralıksız çalıştığını söyleyen mimar Sömek, "Kağıt üzerinde gördüğünüz şeyin burada hayata geçtiğini görmek, bunun içerisinde bulunmak, havayı solumak ve bu tozu koklamak bir yerden sonra mesleğinize olan adaptasyonunuzu daha da arttırıyor. Hayaller bir noktada görüyor, gerçeği gördüğünüz her an daha büyük bir hazla mesleğinize sarılıyorsunuz. Şantiyede kendimi çok özgür hissediyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar birçok karma projede görev aldığını, ihtiyaçları ön planda tuttuğunu söyleyen Sömek, "Projede, sağlıksız insanların yanında refakat eden insanlar, doktorlar ve hemşirelerin ihtiyaçlarını da göz önüne alıyorsunuz. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Hassas nüanslarla birçok projeye farklı bakıyoruz. Çizimleri yaparken, kendimi hastaneyi kullanacak hastalar yerine koyarak çalışıyorum. Bu sayede ortaya daha güzel işler çıkıyor" dedi. 

Projenin bitmesini heyecanla beklediğini söyleyen Sömek,  "Buranın her aşamasında bulunmuştum' demek beni çok mutlu edecek. İçinde bulunduğum en büyük proje olduğu için, ileride çocuklarıma anlatacağım bir proje olacak" ifadelerini kullandı.


Geri Dön