25 / 04 / 2024

Vefa, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi!

Vefa, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi!

Vefa Holding'in açıklamasına göre, Vefa Prefabrike Yapılar, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl yayınladığı "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 214. sırada yer aldı.



Vefa Holding'in açıklamasına göre, Vefa Prefabrike Yapılar, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl yayınladığı "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 214. sırada yer aldı. Vefa, bu yıl listeye girebilen sektör firmaları arasında İstanbul'dan tek şirket olurken, yine listede Türkiye'deki iki şirketten biri olarak yer buldu.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, listede olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, "Vefa, istikrarlı büyümesini sürdürecek" ifadesini kullandı. Sektörün yüksek kapasiteli üreticilerinden biri olarak entegre bir şekilde çözüm sunduklarını dile getiren Koçyiğit, şunları kaydetti:


"Bugüne kadar 75'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdik, ülke ekonomisi için katma değer ürettik. Bu yıl özellikle Körfez ülkelerine ve kuzeyde Cezayir'le birlikte Sahra altı Afrika'ya yöneldik. İhracatımızı daha da artırmak için belirlediğimiz ülkelerde distribütörlükler ve bayilikler vermeye, bazı ülkelerde ise yerel şirketlerle ortaklıklar kurmaya devam ediyoruz.


İhracat başarımızı ilk 1000 ihracatçı firma arasına isimlerimizi yazdırarak tescilledik. Sektörümüz artık sadece Türkiye'nin ihtiyaçları için değil, Orta Asya, Afrika, Orta Doğu, Körfez ülkeleri hatta Avrupa'nın taleplerini karşılayan bir üretim gücüne ulaştı."


AA


Geri Dön