29 / 03 / 2024

Diyarbakır'a Türkiye’nin 6. büyük kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Diyarbakır'a Türkiye’nin 6. büyük kültür ve kongre merkezi inşa edilecek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve Türkiye’nin 6’ıncı, bölgenin de en büyük salonuna sahip Kültür ve Kongre Merkezi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, inşaat alanını gezerek incelemeler yaptı....



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan ve ihalesi 19 Nisan 2013’te, fiili yapımına 23 Ağustos 2013’te başlanan Kültür ve Kongre Merkezi’nin inşaatını yerinde inceledi. Anlı’ya Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, Etüd Proje Müdürü Bahar Acar, Kültür ve Kongre Merkezi Proje Müdürü Vedat Bakır ve diğer ilgililer eşlik ederek bilgi verdi.


Yenişehir eski Zirai Donatım Kurumu’nun yerinde yapılan Kültür ve Kongre Merkezi; uluslar arası konferanslar ile konserlere uygun 1750 civarında büyük salon, 350 koltuklu sinema salonu, 120 koltuklu sinema eğitim salonu, 300 koltuklu tiyatro salonu, tiyatro atölyeleri ve derslikler, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’nın idari birimleri ile kapalı otopark ve fuayeler bulunacak.


8 bin 300 metrekarelik alan üzerinde toplam 23 bin metrekarelik inşaatın yüzde 20’si tamamlandı. Bodrum kat, zemin ve 4 kat üzerinde şekillenen Kültür ve Kongre Merkezi’nin inşaat teslimi Mayıs 2016’da yapılacak, ancak belirlenen tarihten daha erken bitirilmesi hedefleniyor.


İnşaatın ayrıntılarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, işçilerle de görüşerek emeklerinden dolayı teşekkür etti.


Anlı daha sonra yan tarafta bulunan İtfaiye Daire Başkanlığı’na geçerek çalışanlarla bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön