20 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kira ihalesi gerginliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kira ihalesi gerginliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Şube Müdürlüğü'ne ait tanıtım alanlarının gelir getirmesi amacıyla 3 yıl süreyle ihaleye çıkarılması ihaleye çıkılması tartışmalara neden oldu…



İzmir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Şube Müdürlüğü'ne ait tanıtım alanları 3 yıllık ihale süreci 10 yıla çıkarıldı.

Yeni Asır’dan Mert Alpdündarın haberine göre; 10 yıla çıkarılan ihaleye AK Parti Belediyesi tarafından itiraz edildi.

AK PARTİ'DEN RET OYU

Tanıtım alanlarının, yapılan incelemeler sonucu işin devamlılığı ve kamu yararı düşünülerek 10 yıl süre ile kiraya verildiği takdirde daha fazla gelir elde edileceği kanaati getirildiği belirtildi. Bu rapor yörüngeisnde önerge AK Parti'nin 'ret', CHP'nin 'evet' tercihiyle oy çokluğuyla kabul edildi. Hüsnü Boztepe, "53 milyonluk gelir 29 milyona düşüyor. Bunu savunacak bir arkadaşımız var mı?" dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da hatadan dönülmesi gerektiğini belirtirken, "İzmirliler oyunu kullandı ve '5 yıl görev veriyorum, beğenmezsem değiştirim' dedi. 5 yıl sonra hangi partinin burada olacağının garantisini kimse veremez. Bu hatayı yapmayalım. Basit bir durum değil" ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan ise fiyatın yarı yarıya düşmesinin akla aykırı olduğunu vurguladı. Taştan, "Rakam düşüyor ama süre 3 kat uzuyor. 1 liralık işi 1 yılda yapıyorsanız, 2 liralık işi de 2 yılda yaparsınız. Yarım liralık işe 3 yıl demezsiniz. Bu akla zarar yaklaşım olur" diye konuştu.

Tanıtım alanlarının gelir getirmesi amacıyla çıkılan ihale tartışma yarattı.

"İZFAŞ'A VERELİM"

Alınan 10 yıllık kararla bir sonraki dönemde insanların hareket alanlarının kısıtlanacağını Erhan Çalışkan, "Bir kez daha düşünüp birkaç yıllığına İZFAŞ'a verelim. 2019 yılı bütçesi harcamalarını belediye şirketlere ya da bağlı kuruluşlara aktarıyoruz. Madem bunları aktaracağız, bir yıllığına İZFAŞ'a ya da uygun bir şirkete verip işlettirsek, durumu görsek, ondan sonra hareket etsek" dedi.

İzmir’de kira endeksi 3,14 puan arttı!


Geri Dön