18 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’ni hizmete açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’ni hizmete açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey aksında 9 adet yaya üst geçidiyle Anadolu Caddesi’nde ulaşımı rahatlatan Büyükşehir, Evka-5 katlı Kavşağını da törenle hizmete açtı...




Çanakkale yönünde “kesintisiz ulaşım” için çok önemli adımlar atan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’nde yine bu amaç için projelendirdiği Evka 5 Katlı Kavşağı’nı da hizmete açtı. 26 milyon TL’nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödenen, yapım, asfaltlama, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları ile birlikte toplam maliyeti 48 milyon TL’yi bulan dev yatırımın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Çiğli halkının katıldığı törenle gerçekleştirildi.


Başkan Aziz Kocaoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, sadece Anadolu Caddesi’nde kesintisiz ulaşımı sağlamak için 172 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Sizlere hizmet etmek, hayatınızı kolaylaştırmak bizim en büyük görevimiz. Anadolu Caddesi’nin 13 kilometrelik bölümünü tekrar düzenledik. Bu caddenin eski halini Çiğli’nin kuzeyinde yaşayanlar çok iyi biliyor. Bunun yanında Çiğli Altgeçidi’ni, Harmandalı Altgeçidi’ni, 9 tane asansörlü, yürüyen merpenli yaya üst geçidini, 2 adet katlı kavşağı hizmete soktuk. Anadolu Caddesi’nin, kentin kuzey aksının trafiğinin rahatlaması için toplam 172 milyon TL değerinde yatırım yaptık” 


“Yaya geçidi için TCDD ile birlikte karar verilecek”


Başkan Aziz Kocaoğlu törene katılan bazı vatandaşların İZBAN hattı tarafından kesilen Küçük Çiğli’ye yaya geçidi yapılması yönündeki taleplerini ise şöyle yanıtladı: "Burada 3 tane altgeçidin projesi ve ihalesi yapıldı. Bunu sizler de biliyorsunuz. Sonra TCDD tehlike gördüğü için ihaleyi iptal ettik. 


Şimdi TCDD ile çözüm arayışlarımız devam ediyor. Buranın sahibi TCDD. Eğer projede anlaşıp, can ve mal güvenliğini sağlayıp, TCDD ile beraber, burada altgeçit yapabiliyorsak altgeçit, yapamıyorsak asansörlü üstgeçit yapacağız.” 


Solak: “Başkanımızın sorunları çözecek iradesi var”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise yaptığı konuşmada 18 ay önce temel atma töreni gerçekleştirilen dev yatırımın bugün açılış töreninde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bazıları bu katlı kavşağın zamanında bitirilemeyeceğini iddia etse de, bugün söylediği her sözün arkasında duran bir belediyecilik anlayışı sergileyen Başkan Kocaoğlu’nun bunları tek tek yerine getirdiğini görüyoruz. Bu bölgedeki diğer küçük sorunların da en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızın iradesi vardır” diye konuştu. 


Çiğli kaymakamı Mustafa Arı ise ulaşım yollarının bir kentin hayat damarları olduğunu bu yolların en önemlilerinin de Çiğli’den geçtiğini söyledi. Arı, çok önemli bir eksikliği gidereceğini vurguladığı kavşağı zamanında tamamlayarak ilçe ulaşımını rahatlatan Büyükşehir Belediyesi’ne ve yetkililerine teşekkür etti.  


Kesintisiz ulaşıma 172 milyon lira 


Açılış yapılan kavşak sayesinde Evka 5’ten gelen araçlar Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden kavşak üzerinden geçiş yapabiliyor. 

Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi’ni kesmeden geçebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece Anadolu Caddesi’nin kesintisiz ulaşıma kavuşabilmesi için 172 milyon liralık yatırım yaptı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi,


Geri Dön