25 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan apartmanların yöneticileri ile bir araya geldi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan apartmanların yöneticileri ile bir araya geldi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla  depremde yıkılan apartmanların görevleriyle bir araya geldi. 



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  İzmir  depreminde evini ve işini kaybeden apartman görevlileriyle bir araya geldi. İzmir’deki dayanışmanın önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse İzmir’de kendisini sahipsiz hissetmesin” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depremde enkazdan çıkartılan Elif ve Ayda bebeği ziyaret ettikten sonra Bayraklı Belediye Meclis Salonu’nda deprem mağduru apartman görevlileriyle bir araya geldi. Depremde evini ve işini kaybeden 27 apartman görevlisinin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “İşinizi kaybettiniz, aranızda yeni iş arayanlar var. Belediye başkanı arkadaşlarımla sorunlarınızı çözmeleri konusunda konuştum. Hiç kimse İzmir’de kendini sahipsiz hissetmesin” şeklinde konuştu. 

Meclis Salonu’ndaki toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyeleri, ilçe belediye başkanları katılım sağladı. 

“Hakkınızı ben savunacağım” 

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, “Demokrasi herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği rejimin adıdır. Medyanın özgür, yargının bağımsız olduğu, haksızlığa uğrayanların hakkını aradığı rejimin adıdır. Laiklik herkesin inancına saygı göstermektir. Sosyal devlet güçsüzün yanında duran devlettir. Hepiniz ciddi bir deprem yaşadınız. Hayatını kaybeden, yaralanan vatandaşlarımız oldu. Ama aynı zamanda bir güzelliği beraber yaşadık. Türkiye, sizin yanınızda idi. Şunu inanarak söylüyorum. Her zaman, her yerde vatandaşın yanında olun, özellikle düşük gelirli vatandaşların yanında olun dedim. Ben beylerin, paşaların yanında değilim, alın teriyle geçinen insanların yanındayım. Hiçbir politikacı sizi hatırlamaz. Ama bu kardeşiniz apartman görevlilerinin nasıl çalıştığını, sorunlarını biliyor. Bugüne kadar sizin sorunlarınıza kimse değindi mi? Sayınız bir milyonun üstünde. Ama örgütlü değilsiniz. Sizin hakkınızı politik olarak ben savunacağım ama siz de kendi hakkınıza sahip çıkın. 1 milyon kişi bir araya gelip ‘Bizim sorunlarımızı çözecek siyasi anlayışa oy veririz’ dediğiniz andan itibaren bütün siyasetçiler size bakacaktır” dedi.

Soyer: “İçinizi ferah tutun” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, apartman görevlilerine “Siz içinizi ferah tutun, yapılması gereken neyse onu yapacağız” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise depremden etkilenen Bayraklı’daki son durum hakkında bilgilendirme yaptı. Sandal, “İzmir depreminden sonra Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve yurttaşlarımızın verdiği güçle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri yıkılan esnafa yardım!


Geri Dön