26 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da inşaatına devam ettiği 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak.



Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Evka 3 - Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemi için Metro ağında kullanılacak olan 95 yeni vagonun teminini yaparken, diğer yandan da bu araçların depolama ve bakımları için yeni tesis çalışmalarını son hızla devam ediyor. 

Tesiste neler yapıldı


İzmir Metrosu’nun 4. aşaması olan Fahrettin Altay- Narlıdere hattının temelini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzatılacak Narlıdere hattında kullanılmak ve yolcu konforunu artırırken mevcut sefer aralığını da 90 saniyeye kadar düşürebilmek için satın aldığı 95 adet metro aracı için yapılan “Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi”ne büyük önem veriyor. Boyları 21 metre ile 28 metre arasında değişen ve toplam yüzey alanı 50 bin metrekare olan 670 adet diyafram duvar imalatının tamamladığı bu dev "metro otoparkında" kazı ve betonarme işleri başladı. Trenlerin metro hattından Şehitler Caddesi altında bulunan yer altı deposuna ulaşımını sağlayacak olan tünellerin yapımı sürüyor.

 


Geri Dön