19 / 04 / 2024

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu ile 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.



İzmir'in Çiğli ilçesi Esentepe ve Balatçık mahalleleri arasında gelişen yeni yerleşim bölgesinin ulaşım ihtiyacını karşılamak için harekete geçildi. 3.2 kilometre uzunluğunda yeni bir imar yolu açan belediye, yol için 21.6 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi,arazi eğimi oldukça yüksek olan bu yeni yerleşim bölgesindeki yolun tamamında, güvenliğin sağlanması için istinat duvarı projelendirdi. Belediye, Esentepe 8810/1 ve 8060 sokak devamı niteliğindeki güzergah üzerindeki toplam 1.5 kilometrelik duvarın yapımını tamamladı. 


Mahallelerin diğer kısımlarında fore kazık çakımı ve temel kazıları sürerken, bölgede bulunan konutların kanalizasyon ve içme suyu şebekelerinin de bu çalışmalar kapsamında yenilendiği açıklandı. 


Belediye tarafından bölge ulaşımını oldukça kolaylaştıracak olan 3.2 kilometrelik güzergah boyunca gidiş-geliş toplam 4 şeritli yolda yağmur suyu kanalı, orta refüj, kavşak ve tretuvar düzenlemeleri de yapılacağı bildirildi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması öngörülüyor.



Yeni Şafak 



Geri Dön