25 / 04 / 2024

İzmir Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın ihalesi 11 Ağustos'ta!

İzmir Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın ihalesi 11 Ağustos'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yer altına alınmasıyla hayata geçirilecek olan Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın ihalesi 11 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.




Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla çalışmalarına devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, yemokrasi Şehitleri Meydanı için 11 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da yapım ihalesine çıkarak firmalardan gelen teklifleri değerlendirecek. 


“15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı”, alt geçidin üzerinde kentlilerin kesintisiz olarak denize ulaşabileceği, içerisinde dinlenme ve çocuk oyun alanlarının olduğu farklı tasarım ve peyzajıyla göz dolduracak. Yoğun yapılaşmanın ve trafiğin bulunduğu alan, İzmirDeniz projesi kapsamında yapılan düzenlemeyle İzmirliler’in denizle bütünleşeceği, kent içinde nefes alacağı bir alana dönüşmüş olacak. Alt geçidin üstünde 71 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak yeni kent meydanı, İzmirlileri 1200 metrekarelik sahil şeridi ile buluşturacak.  Ayrıca yeni düzenleme sayesinde, Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelmiş olacak.




İzmir Büyüksehir Belediyesi




Geri Dön