26 / 04 / 2024

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezine ilişkin soru önergesi verdi. Kılıç, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılıç, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Kılıç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir Seferihisar açıklarında geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem en çok Bayraklı İlçesini vurmuş; Bayraklı'da 7 bina yıkılırken 179'u ağır olmak üzere yüzlerce bina hasar görmüştür. Adalet Mahallesi'nde bulunan ve 4 bloktan oluşan Yaniker Sitesi'ndeki apartmanlar da ağır hasar alan binalar arasında yer almıştır. 112 daireden oluşan Yanıker Sitesi, binaların yıkılma riskine karşı tümüyle boşaltılmıştır, ancak Bayraklı 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezi (ASM), depremden sonra hiçbir maddi destek alamadığı için hasarlı binada sağlık hizmeti vermeye devam etmiştir ve halen de devam etmektedir. ASM'de görev yapan 3 hekim, yaklaşık 10 bin hastaya bakmaktadır. 4 bloktan oluşan sitede yalnızca bu ASM ile bir eczane kalmış; hekimler, ASM’yi taşımak için bölgede yer aramış ancak sağlam binalarda fahiş kira bedelleri istenildiği için ağır hasar alan o binada hastalara bakmaya devam etmişlerdir.''

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soruları:

1- 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin, depremde büyük zarar gören Yanıker Sitesi'nde hizmet vermeye devam ettiğinden haberiniz var mıdır?

2- Eğer haberiniz varsa, bakanlık olarak hekimlerin hasarlı binada sağlık hizmeti vermesine nasıl müsaade edilmiştir?

3- Olası küçük bir sarsıntıda binanın yıkılması ve orada bulunanların hayatını kaybetmesi durumunda bunun sorumlusu kim olacaktır?

4- 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin hasarlı binadan sağlam bir binaya veya yere taşınması sağlanamaz mı?

5- ASM'nin kirası belli bir süre hekimler yerine bakanlık tarafından karşılanamaz mı?

6- Aile Sağlığı Merkezleri’nin önemli bir bölümü aile hekimlerince kiralanan apartman  altı yerlerde, güneş bile almayan bodrum kat dairelerde hizmet vermektedir. Bakanlık inşa edeceği kamuya ait binalarda ve yerlerde ASM'lerin sağlık hizmeti vermesini sağlayamaz mı? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön