26 / 04 / 2024

İzmir Eşrefpaşa caddesindeki çalışmalar için meksika modeli önerildi!

İzmir Eşrefpaşa caddesindeki çalışmalar için meksika modeli önerildi!

İkiçeşmelik yokuşu olarak bilinen tarihi Eşrefpaşa Caddesi'nde yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının ardından manzara yine değişmedi. İzmir'e yakışmayan görüntüler için 'Meksika' modeli önerildi.



Yıkılmaya yüz tutmuş binalar, kaldırım işgalleri ve trafik nedeniyle tarihi yolda İzmir'e yakışmayan görüntüler için 'Meksika' modeli önerildi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında Cicipark ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki 2 buçuk kilometrelik tarihi aks üzerinde kalan yolda yenileme çalışmaları yapıldı ama görüntü yine değişmedi. Caddedeki yıkılmaya yüz tutmuş eski binaların cephe tadilat, boyama ve iyileştirme çalışmaları yetersiz kalırken, İzmir'in göbeğindeki görüntü kirliliği, belediyelerin yetersizliğini gözler önüne serdi. Özellikle tarihi ve turistik öneme sahip Agora kentiyle Tarihi Kemeraltı Caddesi arasında kalan İkiçeşmelik yolundaki manzara, turistlerin  İzmir  hakkındaki düşüncesini olumsuz etkiledi. 


'Proje önerisi geldi' 


İkiçeşmelik'teki mezbelelik görüntülere alternatif olarak Kamuran Sürer adlı bir vatandaşın sosyal medya hesabından fotoğraflarla verdiği Meksika örneği dikkat çekti. Büyükşehir'e İkiçeşmelik hakkında proje önerisinde bulunan Kamuran Sürer, "İkiçeşmelik'teki Eşrefpaşa Caddesi'nde, taşıt yolu tamamen yeraltına alınarak, üstü sadece ara yol bağlantılarıyla ağırlıklı yaya ve bisikletlere yönelik yeşil alan olarak planlanmalıdır. Böylece Kemeraltı ile Agora arasında turistik aks oluşacak, Meksika örneğindeki gibi bölgenin yaşam kalitesi de artacak" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön