25 / 04 / 2024

İzmir'deki metro çalışmaları için ayrılan ödenek TBMM'de!

İzmir'deki metro çalışmaları için ayrılan ödenek TBMM'de!

Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödenek TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bakanlığın  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödeneğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Bakanlığınızca 2019'da İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara'ya 1 milyar TL ödenek ayrılmışken, İzmir'e 30 bin TL ayrıldığı doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

2- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hizmet için ayrılan paranın diğerlerinden az olmamasının nedeni nedir?

3- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ayrılan bütçenin az olmamasının Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyesi olmasının payı var mıdır?

4- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne az bütçe ayrılarak, vatandaşlar verdikleri oya göre cezalandırılıyor mu?

5- Sosyal devlet anlayışı gereği devlet, her vatandaşına eşit hizmet götürmelidir. İzmir'de yaşayan vatandaşlar neden eşit hizmet alamıyor?

6- Belediyelere ayrılan bütçelerin azlığı-çokluğu oy oranlarına göre mi belirlenmektedir?

7- Bakanlığınız tarafından İstanbul'daki metro çalışmalarına 2002 yılından önerge tarihine kadar kaç TL ödenek ayrılmıştır?

8- Bakanlığınız tarafından Ankara'daki metro çalışmalarına 2002 yılından önerge tarihine kadar kaç TL ödenek ayrılmıştır?

9- Bakanlığınız tarafında İzmir'deki metro çalışmalarına 2002 yılından önerge tarihine kadar kaç TL ödenek ayrılmıştır?


Geri Dön