29 / 03 / 2024

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''İzmir'in Foça ilçesinde 1967 yılında açılan ve Türkiye'nin ilk tatil köyü olan Foça Tatil Köyü, 38 yıl hizmet vermiş, 14 yıl önce ise kapanmıştır.

Maliye Hazinesi'ne ait olan ve yıllardır atıl bekleyen tatil köyü için geçen yol ihaleye çıkılmış, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Foça Tatil Köyü'nün üzerindeki taşınmazlarla birlikte, 49 yıllında kiralacağını duyurmuştur'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- Turizm geliri ve istihdam kaynağı olması açısından Foçalılar tarafından dört gözle beklenen Foça Tatil Köyü kapsamındaki alanın değerlendirilmesi için beklenen onay neden bir yıldır verilmemektedir?

2- İhaleyi alan ve Foça Tatil Köyü alanını 49 yıllığına kiralayan şirketin harekete geçebilmesi için beklenen onay ne zaman verilecektir? Verilmeyecekse söz konusu alanın Foçalılara kazandırılması için yeni süreç ne zaman ne şekilde işletilecektir?
 


Geri Dön