19 / 04 / 2024

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir'de yer alan Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu.



Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) konuya ilişkin ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlana göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İzmir'in Foça ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan Foça Tatil Köyü taşınmazları ile bunlar üzerinde bulunan tesis, bina ve müştemilat, bir bütün halinde 49 sene süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek. İhalede geçici teminat bedeli 3 milyon TL olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ihale, "pazarlık" usulüyle gerçekleştirilecek ve pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kuruluş belgelerinde ticari şirket sahibi olabileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıfların katılabileceği ihalede, yatırım fonları ise yalnızca bir OGG içinde yer alabilecek.

Teklifler TL cinsinden verilecek. İhale bedeli peşin ya da vadeli ödenebilecek.

İhaleye 20 Nisan tarihine kadar teklif verilebilecek.

 

Karar için tıklayın


Geri Dön