19 / 04 / 2024

İzmir gayrimenkul yatırımlarında Türkiye'nin yıldızı olacak!

İzmir gayrimenkul yatırımlarında Türkiye'nin yıldızı olacak!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak: "Gayrimenkul yatırımcılarını İzmir’e davet ediyorum. Çünkü İzmir, Türkiye'nin gelecekteki “yıldızı” olacak ve hala gayrimenkul fiyatları İstanbul'un üçte biri kadar.” dedi.



Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak: İzmir’in geleceğine inanıyor, bu kente güveniyorum. Gayrimenkul yatırımcılarını İzmir’e davet ediyorum. Çünkü İzmir, Türkiye'nin gelecekteki “yıldızı” olacak ve hala gayrimenkul fiyatları İstanbul'un üçte biri kadar.” dedi.


Küçük bir trafik kazasında saatlerce tıkanan yol, bir kar yağışında sabah işe gitmek için evinden çıkanların mesaiyi arabalarında bitirmeleri, dere tepe düz gittiklerini zannederken bir arpa boyu yol gidemeden akşam sinir harbinden yorgun halde eve gelmeleri ya da hafta sonu nefes alabilmek için saatlerce yol gitmeleri... İstanbul..,


Dünyanın en güzel kentlerinden biri, ancak her açıdan kapasitesinin çok üzerine çıktı. Öyle bir hale geldi ki kimi zaman bu doluluk insanların gündelik hayattaki rutinlerini yerine getirmelerini engellemeye başladı.


İzmir,.. Daha rafine. Bu yönüyle İstanbul'a göre daha avantajlı. Her şey elinizin altında. Bir kentlinin ihtiyaç duyabileceği iş alanları, ulaşım, iletişim, kültür, sanat, sosyal yaşam her türlü imkana sahip. Hafta sonu tatili için öyle saatlerce yol gitmenize gerek olmayan yüzyılların güvenli limanı...


Bütün bu özellikleri ile son yıllarda sadece yerli değil, yabancı yatırımcıların da ilgi göstermeye başladığı İzmir'in çehresi önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde çok değişecek, Bugün bu değişim sürecinin çok başındayız ve  İzmir  gelecek açısından İstanbul'a oranla her açıdan çok daha avantajlı.


Sürekli olarak neden İstanbul'da yatırım yapmadığımızı soruyorlar.,, Ben şahsen İzmir'e İstanbul'dan daha çok güveniyorum. İzmir'de inşaat sektöründe açık var ve o açığın bir kısmını biz kapatmaya çalışıyoruz,


Bizim ardımızdan İstanbul firmaları ve uluslararası firmalar da İzmir'de yatırım yapmaya başladı.


ilk adımı atarak onlara ön ayak olduğumuzu söylüyorlar. Bizim için gurur verici gelişmeler bunlar. Bundan sonra da yapacağımız projelerle İzmir'de öncü olmaya devam edeceğiz, Artık bu kentte rekabet olacak, iyi ve kaliteli inşaat yapan kazanacak. Gelecek 10-15 yılda İzmir'in silüeti tamamen değişecek.


istanbul-izmir Otobanı, İzmir'in başına konan bir talih kuşudur. İstanbul'dan kaçmak, uzaklaşmak isteyenlerin ilk durağı İzmir olacaktır. Üç yıl sonra otoyol tamamlandığında, herkes 3 saatte İstanbul'dan İzmir'e gelebilecek.


Coğrafi açıdan İstanbul'a alternatif olabilecek en yakın şehir İzmir'dir. Ankara, Bursa, Antalya, Mersin gibi şehirlerin hiç biri İstanbul'a alternatif olamaz,


Biten otoyol Çeşme'ye ilgiyi arttıracak, Çünkü İstanbullu, İstanbul için normal ulaşım süresi olan 3,5-4 saat içerisinde evinden çıkıp Çeşme Dalyan'da balığını yiyebilecek,


izmiryatırım yapmak için İstanbul'dan her konuda daha avantajlı. İstanbul'da şu an yapılmış, satış bekleyen 450 bin konut var. Her yüz metre arayla bir proje var, Firmaların para kazandığını zannediyorsunuz ama maalesef öyle değil. İzmir'de yaklaşık yılda 30 bin, civarında konut üretiliyor, satılıyor. Bir stok sorunu yok.


İzmir'de inşaat firmaları halen ucuz arazi bulabiliyor, arazi fiyatlarının ucuz olması maliyetlere dolayısıyla da gayrimenkul yatırımcılarına yansıyor, inşaat firmaları da karları konusunda mütevaziler,


Ben yatırımcıların yerinde olsam İzmir'i göz ardı etmem,


Hem inşaat şirketi yöneticisi olarak, hem de yatırımcı olarak buna böyle bakıyorum. İzmir'de halen gayrimenkul fiyatları İstanbul'un üçte biri kadar. Bunu İstanbullu gayrimenkul yatırımcılarına söylüyorum,


Önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte İzmir'de gayrimenkul yatırımı kazandıracaktır. İzmir yeni ve farklı projelere açık bir kenttir.


Kentsel dönüşüm, önümüzdeki 20 yıllık süreçte İzmir'de inşaat sektörüne ivme kazandıracaktır. Çünkü İzmir'de depreme dayanıklı olmayan, dönüşümü bekleyen tam 315 bir konut var.


Bunların tümü önümüzdeki 20 yıllık süreçte yıkılarak yerine 800 bin konut inşa edilecek.


Dünyada her kentin özelliğine göre ulaştığı bir gayrimenkul metrekare değeri vardır. İzmir'de bu değer henüz olması gereken yerde değil.


Örneğin İzmir'in en pahalı projesi Folkart Towers, İstanbul'da olsaydı metrekare fiyatı 10-12 bin dolardan satılırdı.


Oysa şu an Folkart Tovvers'ta metrekare fiyatlarımız 3 bin dolar seviyesinde. İzmir'de metrekare fiyatları bugün bile olması gerekenin yüzde 50 gerisindedir. Bu tabii ki yatırımcılar açısından büyük bir avantajdır.


İzmir'de durum bu iken metrekare fiyatları İstanbul'da 12 bin, Moskova'da 15 bin, Manhattan'da 30-40 bin doları buluyor, Birkaç yıl içerisinde İzmir değer olarak ta hak ettiği yere mutlaka gelecektir.


O yüzden yatırımcılar için İzmir, şu an inanılmaz fırsatların başkenti konumundadır.


Folkart Yapı kurulduğu günden bu yana İzmir'e 900 milyon liralık yatırım yaptı. Önümüzdeki yıl da 1 milyar liralık yatırım yapacağız. Araziler alındı projeler çiziliyor, Kendimize bir hedef koyduk önümüzdeki 5 yıl içerisinde İzmir'den çıkan Türkiye'nin en büyük inşaat firması olacağız.


Bu hedefe ulaşmak için İzmir'in yanı sıra İstanbul ve başka illere hatta yurtdışına < da yatırımlara hazırlanıyoruz,


Her projemiz farklı olacak, en güzeli, en özeli, en farklıyı yapmaya gayret ediyoruz, inşaat şirketleri arasında mor inek olmaya devam edeceğiz.


Yabancı yatırımcının İzmir'e olan ilgisi bugün için İstanbul'a göre az, İzmir'i tanıtmamız lazım. Folkart olarak bir misyonumuz da bu.


Yeni başlayacağımız projelerde uluslararası tanıtımı hedefliyoruz. Dışarıda İzmir’de yatırım yapılamaz algısı var. Deyim yerindeyse öcü olarak görülüyor.


Bunun böyle olmadığını bir şekilde anlatmamız gerekiyor, Biz kendi adımıza bunu kırmak için çalışma yapacağız yurtdışındaki yatırımcıya "Gelin buraya, İzmir'e yatırım yapın" diyeceğiz.


Folkart


Geri Dön