26 / 04 / 2024

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.




Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan  İzmir  İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı. Bakan Eroğlu, İzmir İçmesuyu Projesi ile 1.5 milyon kişiye içmesuyu temin edileceğini belirterek, "DSİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında varılan mutabakata göre, İçmesuyu İsale Hattı ile İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni Büyükşehir inşa edecekti. Ancak projenin bir an evvel bitirilmesi için biz de elimizi taşın altına koyduk ve isale hattının inşaatının DSİ vasıtasıyla yapılmasını sağladık. Yakın zamanda hizmete alacağımız tesisimiz şimdiden İzmir'imize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.


BORNOVA'YA DAĞITIM DEPOSU


Projenin son ayağı olan Kavaklıdere İçmesuyu Arıtma Tesisi'nden alınacak suyu Bornova ve Buca depolarına iletecek "3. Kısım" inşaatı ise tamamlanma aşamasına geldi. Bakan Eroğlu, 17 kilometrelik isale hattı ve 3 metre çapında bin 900 metre tünel ve 20 bin metreküp kapasiteli Bornova Dağıtım Deposu inşasının tamamlandığını, tesisin önümüzdeki ay içinde hizmete alınması hedeflendiğini belirtti.


YILDA 59 MİLYON METREKÜP İÇME SUYU


Projenin su kaynağı olan ve 2009 yılında tamamlanarak hizmete açılan Gördes Barajı'nda 450 milyon metreküp su depolanarak İzmir'e yılda 59 milyon metreküp içmesuyu temin edilecek. Projenin ilk ayağı olan 35 kilometre uzunluğundaki "İzmir İçmesuyu 2. Merhale İsale Hattı 1. Kısım" inşaatı 2010 yılında hizmete açılırken, 65 kilometrelik bölümü kapsayan "2. Kısım" inşaatı da geçtiğimiz aylarda tamamlandı.



Yeni Asır


Geri Dön