18 / 04 / 2024

İzmir Kadifekale'ye zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak!

İzmir Kadifekale'ye zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2121 konutun yıkılması sonucu ortaya çıkan 440 bin metrekarelik alana yaklaşık 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikilmişti. Ağaçlandırmaya ek olarak yeni bir yeşillendirme çalışması başlatılıyor.



İzmir'in Kadifekale semtinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 440 bin metrekarelik alana dikilen 13 bin ağaç ve 12 bin çalıya ek olarak yeni bir yeşillendirme çalışması başlatılıyor.  İzmir  kent siluetinin en önemli unsurlarından Kadifekale'de kentsel dönüşüm sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce dikilen fidanlara ek olarak yeni bir yeşillerdirme çalışması başlatılıyor.


Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2121 konutun yıkılması sonucu ortaya çıkan 440 bin metrekarelik alana yaklaşık 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikilmişti. Yeni proje kapsamında Kadifekale'nin Yeşildere Caddesi'ne bakan yamacında uygulanmak üzere "Çevre Düzenleme ve Ağaçlandırma Projesi" hazırlanıyor. Proje öncesi zemin etüdü ve zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak. Hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında peyzaj düzenlemeleri, yürüyüş yolları, ağaçlandırma gibi rekreatif öğeler de yer alacak.




Yeni Asır


Geri Dön