28 / 03 / 2024

İzmir Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi taş bina kül oldu!

 İzmir Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi taş bina kül oldu!

İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangında 132 yıllık taş bina kül oldu



İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangında, geçen yıl restore edilen 132 yıllık taş bina kül oldu.

Tarihi Kemaraltı Çarşısı İkinci Beyler Mevkii 848 Sokak üzerinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü  İzmir  Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu binasından, bugün saat 03.30 sıralarında yükselen alevleri görenler yangını, polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahaleye başladı. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine bölgeye destek ekipler sevk edildi.


KARANLIĞI AYDINLATTI

Merkez başta olmak üzere Karabağlar, Buca, Hatay ve Kadifekale'de konuşlu söndürme ekipleri bölgeye geldi. 10 araç ile 50'ye yakın itfaiye eri alevlere müdahaleye başladı. Karanlık olan hava, gökyüzüne yükselen alevler nedeniyle aydınlandı. Kemeraltı'nın büyük bir bölümünü duman örtüsü ile kaplandı. 132 yıllık taş bina ekiplerin yaklaşık bir buçuk saatlik çalışması sonucu söndürüldü. Binada soğutma çalışmaları başlatıldı. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığı, havanın aydınlanmasıyla burada inceleme yapılacağı ve kesin çıkış nedeninin bu aşamadan sonra netlik kazanacağı kaydedildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


ENDİŞELİ GÖZLERLE ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Yangının kendisine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen binanın müdürü Tahsin Duru söndürme çalışmalarını endişeli gözlerle izledi. Gökyüzüne yükselen alevleri gören Duru, yerinde duramazken itfaiye yetkililerinden sürekli bilgi aldı. Geçen yıl restore edildiği belirtilen tarihi binanın, küle dönüşünü izleyen Duru, "1880 yılında inşa edilen bir bina. Elektrik kontağından çıkmış ama inceleme olacak. Devlet Sanatçıları buraya gelip çalışırdı. Binada bekçi yok. İçeride müzik ekipmanları var. Geçen yıl bina restore edilmişti" dedi.

Habertürk


Geri Dön