24 / 04 / 2024

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncelikli projeleri arasında yer alan Kemeraltı, yaklaşık 200 milyon liralık yatırımla yenileniyor. 

UNESCO Dünya Kültür Mirası olmaya hazırlanan  İzmir  Tarihi Kent Merkezi’nin kalbi Kemeraltı’nda Büyükşehir tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandığında aşırı yağışlardaki su taşkınları sona erecek, aydınlatma ve sokak düzenleme projeleri ile çarşı tarihine yakışır bir görünüme kavuşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi değerlerinden biri olan Kemeraltı Çarşısı’nı geleceğe taşımak için hazırladığı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kemeraltı bölgesinde aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarını önlemek ve bölgenin altyapısını güçlendirmek için yaklaşık 200 milyon liralık yatırıma imza atan Büyükşehir, sokak sağlıklaştırma projeleri ile üst örtülerinden yeşil alan tasarımlarına kadar bölgenin tarihi dokusunu ve özgün yapısını gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor.  

Tarihi Kemeraltı Çarşısı nda çalışmalar başlıyor! 

Tarihi aks canlanıyor 

Konak Pier’den Kemeraltı’na, oradan Agora ve Kadifekale’ye uzanan hattı tarihi dokusuna uygun hale dönüşeceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tarihi kent merkezi olan Kemeraltı bölgesini bir kaldıraç olarak görüyoruz.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı nda çalışmalar başlıyor! 

Tarihi çarşıyı zemininden aydınlatmasına kadar yeniliyoruz. Çalışmalar tamamladığında Kemeraltı ve çevresi, herkesin güven ve aidiyet duygusuyla yaşadığı, 24 saat aktif bir kent merkezi kimliğine bürünecek” dedi. Havra Sokağı, 848 Sokak, Azizler Sokağı’ndaki yenileme çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü Soyer, “Tarihi aks Havra’dan Agora’ya uzanacak. Agora’nın hemen yakınında Efes ile aynı kapasitede bir amfi tiyatro var. 2023 yılında buradaki kazıların bitirilmesini planladık. İzmir, Efes’tekine benzer büyük bir antik tiyatro daha kazanacak. Kadifekale'den Konak Pier'e uzanan bu güzergâh tarihine yakışır bir şekilde ortaya çıktığında İzmir de ayağa kalkacak” şeklinde konuştu.

 Tarihi Kemeraltı Çarşısı nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir’in kalbi olacak 

2019 Yerel Seçimleri’ndeki adaylık sürecinde verdiği “Kemeraltı’nı baştan sonra restore ederek UNESCO Dünya Kültür Mirası olmasını sağlayacağız” sözünü hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in simgelerinden Kemeraltı ve çevresini kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kabul edildi. Daimi listeye girmek için önümüzdeki süreci çok iyi değerlendireceğiz. Tüm yatırımlarımız, çabamız bu yönde. Bu sürece destek veren kurumlarımızla birlikte, el birliğiyle Kemeraltı’nı hak ettiği yere taşıyacağız. UNESCO Dünya Mirası statüsü ile birlikte Kemeraltı kent turizminin lokomotifi, İzmir’in kalbi olacak” şeklinde konuştu.

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!


Geri Dön