20 / 04 / 2024

İzmir Menderes'te icradan 3 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Menderes'te icradan 3 milyon TL'ye satılık fabrika!

T.C. Menderes İcra Dairesi tarafından İzmir İli, Menderes İlçesinde 3.963 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika 3 milyon TL'ye ihale edilecek.



T.C MENDERES İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2014/1158 TLMT.


Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan aşağıda önemli özellikleri yazılı taşınmaz aşağıda yazılı gün ve saatlerde ve koşullarda Menderes Adalet Sarayı Menderes İcra Müdürlüğü Dairesi Menderes,  İzmir  adresinde satılarak paraya çevrilecektir.


Özellikleri : Söz konusu taşınmaz İzmir İli, Menderes İlçesi, Tekeli Mahallesi, Kör Kuyu Mevkii, 218 ada 3 parsel sayılı, Tekeli Mahallesi, İTOB Organize Sanayi Sitesi, 10010 Sokak N: 1 Menderes, İzmir açık adresinde bulunan 3.963,00 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazdır.

Taşınmaz tapu kaydında arsa olarak görünmekte ise de üzerinde betonarme ve çelik konstriiksiyon sistem ile yapılmış fabrika binası bulunmaktadır. Giriş kısmı idari bina olup üç katlı çelik sistem ile yapılmıştır. Üç katlı idare binasının zemin katı sekreter bölümü, mutfak, toplantı odası, sörver odasından ibarettir. Tabanlar doğal granit ile kaplıdır. Ön cephe giydirme cephelidir. Katlara çelik konstriiksiyon olarak yapılmış basamakları granit mermer kaplı döner merpen ile çıkış sağlanmıştır. Birinci kat üç adet ofis, 2 adet banyo, wc ve arşiv odasından ibarettir. 2. Kat l, Kat ile aynı özellikleri taşımaktadır. Tabanlar doğal granit ile kaplıdır. İç doğramalar l. sınıf mobilya kapılardır. İdari bina toplam net alanı 390,00 m2 'dir.

İdari binanın arkasında yüksekliği 9,50 m olan ana fabrika binası bulunmaktadır. Cephelerde araçların içeri girebilmesi İçin otomatik kapılar bulunmaktadır. Fabrikanın ana sistemi prefabrik yapıdır. Üzeri çelik konstriiksiyon ve sandviç panel ile kapatılmıştır. Yan duvarlar yarıya kadar prefabrik duvar olup üzeri sandviç panel ile kapatılmıştır. Bahçe etrafı duvar ve duvar üzeri demir korkuluk ile çevrilmiş olup bahçe içinde çelik konstrüksiyondan yapılmış otopark yapısı bulunmaktadır. Bina net alanı 1.870,00 m2 'dir.

Binanın altında bodrum katta sığınak bulunmaktadır. Tabanları seramik kaplı, içinde banyo, wc bulunmaktadır. Net alanı 130,00 m2 'dir.

Taşınmazın tüm alt yapı çalışmaları bitirilmiş olup, ulaşım kolaylığı vardır.

imar Durumu : Söz konusu parsel Organize Sanayi Bölgesinde kaldığından dolayı imar durumu 4562

sayılı OSB kanunu gereğince belirlenmektedir.


Kıymeti : Taşınmaza 3 .000 000,00 TL değer takdir edilmiştir.

1. Satış Güdü : 10/06/2015 günü 10:00 -10:10 arası

2. Satış Günü : 10/07/2015 günü 10:00 -10:10 arası 


Satış şartları:

4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 15. maddesi gereğince İTOB Organize sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün 6. maddesinde yer alan katılımcıların sektörleri ile OSB Uygulama Yönetmeliği'nin 101. Maddesi uyarınca OSB'de kurulamayacak tesisler ile tesislerde aranacak nitelikler aşağıda belirtilmiştir. Alıcı adaylar aşağıda belirtilen sektör gruplarında, İTOB Organize Sanayi Bölgesi talimatnamesi çerçevesinde faaliyette bulunabileceklerini dikkate almalıdırlar.

İTOB Organize sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün 6. Maddesindeki katılımcı sektör grupları Orman Ürünleri, Yapı Malzemeleri. Makine, Kimya, Plastik, Otomotiv, Ayakkabı, Gıda, Tekstil, Eîektrik'dir. OSB'lerde şu tesisler kurulamaz : A) Karma ve ihtisas OSB'lerde : Ham petrol rafinerileri - Kömür veya bitümlü şiştin sıvılaşlırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler- Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri- Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento kilingeri üreten tesisler - Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler- Radyoaktif atıkların depolanması bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler vc benzeri radyoaktif atık tesisleri - Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler - Endüstriyel nitelikli sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, melal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere , her türlü atığın ; geri kazanımı ayrıştırılması .yakılması, gazlaşlırılması, kimyasal yolla arıtılması nihai ve/veya ara depolanması ve/veya gömülmesine ilişkin tesisler B) Karma OSB'lerde : Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği , depolandığı ve dolumun yapıldığı tesisler- Pctrokimya kompleksleri- Üretiminde kapalı proses gaz veya sıvı yakıt vc toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç ; tuğla ve kiremit fabrikaları , kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri- Klor alkali tesisleri, sülfürik asit , hidroklorik asit,, klor benzeri kimyasal maddeler üreten yerler , azot sanayi vc bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları - Zirai mücadele ılâçlarojçin'hammadde

üretimi yapan tesisler - Asbest, asbest içeren ürünlerin islenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler - Ham deri isleme , padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler - Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri . OSB ; karma OSB'lerde, yukarda sayılan tesisler ile OSB'nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını , tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, alt yapı ve atık su arıtma tesislerine etkilerini, her hangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşularına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.

1- İhale açık artırma sureliyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. BÖyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2~ Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, % 18 K.DV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi İçin dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1158 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 16/04/2015


Geri Dön