26 / 04 / 2024

İzmir Mordoğan'a atık su arıtma tesisi müjdesi!

İzmir Mordoğan'a atık su arıtma tesisi müjdesi!

9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi; tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.




Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten  İzmir  Büyükşehir Belediyesi;  tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 23 Haziran’da yapılacak ihalenin sonuçlanmasının ardından 40 – 50 yıllık asbest ve PVC hatlardan oluşan mevcut içme suyu şebekesi, sağlıklı ve basınca dayalı borularla yenilenecek. Toplam 160 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları ile birlikte 14 kilometrelik iletim hattı da döşenecek. 


Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğlenhoca Köyü’nde bulunan gölete de arıtma tesisi kurularak, Eğlenhoca ile Salabahçe mevkii arasına 10 kilometrelik iletim hattı döşenecek. Mevcut kuyuların iletim hatları da yenilenecek. Böylelikle Karaburun’un turistik mahallesi Mordoğan, sağlıklı, kesintisiz ve bol suya kavuşacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak imalatlar 600 günde tamamlanacak. 


Kanal ve arıtma da geliyor

İZSU, Mordoğan’ın en büyük problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu da çözecek.  İZSU Genel Müdürlüğü, kanal alt yapısı olmayan Mordoğan’da kanalizasyon şebekesi döşemek ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak proje çalışmalarını tamamladı. 


Kanal sularının modern bir şekilde kanalizasyonla toplanması ve arıtma tesisine iletilerek arıtılmasını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında, turistik beldeye 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek. Mordoğan’ın yaz ve kış nüfusu dikkate alınarak uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, Sulucadere mevkiinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak. 


Mordoğan’ın en büyük sorunlarından biri olan evsel atık su sorunun çözülmesi ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada’yı kalkındırmak ve turizmin yıldızı yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar da önemli bir ivme kazanmış olacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Ege Haber'de şöyle yer aldı:


 Toplam 160 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları ile birlikte 14 kilometrelik iletim hattı da döşenecek. 

Kanal sularının modern bir şekilde kanalizasyonla toplanması ve arıtma tesisine iletilerek arıtılmasını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında, turistik beldeye 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun'un turistik mahallesi Mordoğan'ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 

Eğlenhoca Mahallesinde yer alan göletin suyu arıtılarak yapılacak iletim hattı ile Mordoğan'ın yaz aylarında artan su ihtiyacı karşılanacak. 

9 ilçe 23 belde ve 400'e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mordoğan'ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.


Ege Haber



Geri Dön