24 / 04 / 2024

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

İzmir Örnekköy'de alt yapı çalışmaları devam kentsel dönüşüm projesinin dördüncü etabı için S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. İmza töreni İZBETON merkez şantiyesinde yapıldı. 



İzmir Örnekköy'de alt yapı çalışmaları devam kentsel dönüşüm projesinin dördüncü etabı için SS. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. İmza töreni İZBETON merkez şantiyesinde yapıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığı İZBETON, Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda altyapı çalışmalarının hızla devam eden dördüncü etapta inşaatın başlaması için “S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi" ile sözleşme imzaladı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Başkan Tunç Soyer geçtiğimiz ay üçüncü etap için imza atıldığını hatırlatarak “Böylece sadece bir ayda Örnekköy’deki iki etapta da yapım işini başlattık. İzmir’in yapı stokunu yenilemek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Yüzde yüz uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleri ile kentsel dönüşüm çalışmalarını devam ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 380 ev ve 27 işyerini kapsayan dördüncü etabın inşaatının başlaması için “S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi” ile anlaşma imzaladı. İZBETON Merkez Şantiyesi’nde yapılan imza törenine İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve kooperatif yetkilileri katıldı.

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

“Zor koşullara rağmen vizyonumuzu hayata geçiriyoruz”

Geçtiğimiz ay Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda üçüncü etapta inşaatların başlaması için S.S. İş Dünyası Yapı Kooperatifiyle imzalar atılmıştı. Böylece, sadece bir ayda Örnekköy'de olan iki etapta da yapım işinin başlaması için harekete geçildiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İZBETON’un İzmir’in kentsel dönüşümünde güçlü bir oyuncu haline gelmesi ile, içerisinde bulunduğumuz bu zor ekonomik koşullara rağmen vizyonumuzu hızlı ve etkili bir şekilde hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Örnekköy’ü yerinde dönüşümle sosyal donatılar, yeşil alanlar ve sağlıklı bir altyapıyla buluşturduklarını belirten Başkan Soyer, “İzmir’de altı farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla yürütüyoruz. Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe, Gaziemir ve Örnekköy’de yaşayan vatandaşlarımızın haklarını koruyarak, yüzde 100 uzlaşı ilkesiyle dönüşümü yapıyoruz. İzmir’in yapı stokunu yenilemek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

3 BİN 520 ADET EV 338 ADET İŞ YERİ

Bölge halkının hepsine yakınıyla uzlaşı sağlanan, sözleşmelerin yapılıp tapularının alındığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yaklaşık altı bin vatandaş yaşıyor. Örnekköy’de etaplar şeklinde devam eden proje bittiğinde toplamda 3 bin 520 adet ev ve 338 adet işyeri yapılmış olacak.

Örnekköy’de birinci etap kısmında 130 ev ve 13 işyerinin anahtar teslimi yapıldı. 170 ev ve 20 iş yerini kapsayan ikinci etap yapım çalışmaları sürüyor. Üçüncü etap çalışmalarının bitmesiyle, 584 ev ve 27 işyeri daha hak sahiplerine teslim edilecek.

İzmir Örnekköy dönüşüm projesi 4. etap kuraları çekildi!


Geri Dön