25 / 04 / 2024

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası için yeni bina inşa edilecek!

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası için yeni bina inşa edilecek!

Kahramanlar Pazaryeri'nin karşısında hayata geçirilecek olan İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası'nın temel atma törenine CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldı...




İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası'nın Kahramanlar'daki yeni hizmet binasının temeli dün törenle atıldı. Yeni bina 4 ay içinde tamamlanarak hizmete girecek. Kahramanlar Pazaryeri'nin karşısında hayata geçirilecek olan  İzmir  Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası'nın temel atma törenine CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve birçok davetli katıldı. Yeni hizmet binasının 5 katlı olacağını söyleyen İzmir Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "96 metrekareye sahip kendi yerimizde bir arada hizmet vereceğiz. Hedefimiz yeni hizmet binamızı 4 ayda bitirmek" dedi. 


Son teknoloji

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise Türkiye'de esnaf teşkilatlarının yıllık gelirlerinin yüzde 5'lik kısmının eğitime ayrıldığını belirterek, "Ama İzmir esnaf teşkilatı Türkiye'de gönüllü olarak eğitime yüzde beşten daha fazlasını ayırmakla tanınır. İzmir, esnaf teşkilatı öncülüğünde eğitime ve mesleki eğitime büyük önem vermesiyle tanınır. Gelişen çağla birlikte bilgiyi sunmaya devam ediyoruz. Kısa süre içerisinde arkadaşlarım çağın en son teknolojisini bu binadan almaya devam edecekler" dedi.

Servisçiliğin Türkiye'de yeni yeni geliştiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, "Kendi binasını yapan odalar ve birlikleri kutluyorum. Servisçilik Türkiye'de yeni yeni gelişiyor. Eskiden servisleri hep Amerikan filmlerinde görüyorduk. Şimdi bu meslek taşıdığı sorumluluğun bilinci içinde Türkiye'de örnek şekilde yapılıyor" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da servisçiliğin kurumsal kimlik kazandığına dikkat çekerek, "Ama bunlar da yeterli değil. Eğitim ve sosyal ilişkileri ile daha iyi olması lazım" dedi. Konuşmalar sonrasında binanın temelini atmak için tören düzenlendi. Düğmeye Mehmet Ali Susam, Sırrı Aydoğan, Zekeriya Mutlu ve Hasan Basri Bostancı bastı.


Yeni Asır


Geri Dön