24 / 04 / 2024

İzmir Tepecik bit pazarının taşınmasına vatandaştan tepki!

İzmir Tepecik bit pazarının taşınmasına vatandaştan tepki!

İzmir’de eski ve antika eşya meraklılarının uğrak yeri bitpazarı Tepecik semtindeki alışılmış yerinden kaldırıldıktan sonra yaşanan başıboşluk ve denetimsizlik çevreye zarar veriyor



İzmir’de eski ve antika eşya meraklılarının uğrak yeri bitpazarı Tepecik semtindeki alışılmış yerinden kaldırıldıktan sonra yaşanan başıboşluk ve denetimsizlik çevreye zarar veriyor

Eski ve unutulmuya yüz tutmuş araç gereçlere meraklı olanların, kimi ihtiyaçlarını ucuz maliyetle karşılamak isteyenlerin, ya da pazar günleri nostaljik bir gezinti yapmayı planlayanların yıllardır ziyaret ettiği bitpazarının, herkesin yerini ezbere bildiği Tepecik semtindeki alandan kaldırılmasından sonra ortaya çıkan karmaşaya bir türlü çözüm bulunamıyor.


YOL ÜSTÜNE TEZGAH

Her pazar Tepecik semtinde tezgahlarını açan bitpazarı esnafı, bir sabah kendilerine "artık burada pazar kurulmayacak" denilmesinin ardından Yeşildere Caddesi'ndeki boş arazinin yolunu tuttu. Ancak bitpazarı müşterilerinin araçlarını Yeşildere Caddesi'nin kenarına park etmesinin yol açtığı riskler ve trafik cezalarının peş peşe gelmesi Yeşildere macerasının iki ayda sonlanmasına sebep oldu. Bitpazarı son olarak yine Konak Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan Halkapınar'daki 1. Sanayi Sitesi'ni adres olarak belirledi. Yeşildere'de yaşanan kargaşa sebebiyle yeri değiştirilen bitpazarı, yeni adresinde benzer sıkıntıların yaşanmasına yol açtı. Bitpazarında tezgah açmaya gelen satıcılar belirli bir düzen oluşturulmadığı için, mallarını gelişigüzel sergiledi. Satıcıların kaldırımlara ve yolun üstüne, ikinci el televizyonları, kıyafetleri, tencereleri, testereleri, ayakkabıları ve çeşitli ürünlerini koymas trafik açısından ciddi sorun oluşturdu. Sanayi sitesinin içerisinden geçen Halkapınar ile Yenişehir'i birbirine bağlayan 2824 Sokak, kullanılamaz hale geldi. Yolu kullanmak isteyen sürücülerin, yollarını açmak için klakson çalmasına ise satıcılar ve gezmeye gelen vatandaşlar tepki gösteriyor ve yer yer kavgalar çıkıyor. Hiçbir denetimin bulunmadığı bitpazarında, Konak Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.


BEN BAKMAM POLİS BAKSIN!

Egeli Sabah'ın 24 Kasım 2015 tarihinde "Kural da yok denetim de" başlığı ile bitpazarının kurulduğu Yeşildere'deki karmaşayı gündeme getirmesinin ardından bitpazarının adresi değişmişti. Fakat, bitpazarının yeni yerinde de hijyen bakımından büyük özen gerektiren kokoreç, cağ kebabı, köfte gibi gıda ürünleri, hiçbir denetime tabi tutulmaksızın ve her türden tehlikeye açık biçimde satılıyor. Halk sağlığı açısından açık tehdit oluşturan bu tablo belediye yetkililerini harekete geçirmiyor. Bitpazarının Yeşildere'ye alındığı süreçte yaşanan tartışmalar sırasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bitpazarına zabıta sokmam, polis baksın" diyerek bu konuda sorumluluk üstlenmeyeceklerini ifade etmişti. AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ise "Madem öyle koltuğunuzu da emniyet müdürüne devredin" diyerek tepkisini dile getirmişti.



Sabah


Geri Dön